Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Έφυγε» στα 25 χρόνια του ο Royal Academy


 
Ο ίππος Royal Academy, ο οποίος απέκτησε σπουδαία φήμη μετά από την επικράτησή του στην ιπποδρομία 1990 Breeders' Cup Mile (με την φοβερή ομολογουμένως ίππευση του «θρυλικού» Lester Piggott) έθανε σε ηλικία 25 ετών.

1990 Breeders' Cup Mile

Ο γιος του Nijinsky (CAN) και της Crimson Saint (USA) που ανήκε στην προπόνηση του «μεγάλου» Vincent O'Brien «έφυγε» από φυσικά αίτια (λόγω της μεγάλης ηλικίας του) στο Ιπποφορβείο Coolmore της Αυστραλίας.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Ιπποφορβείου Coolmore, κύριος Tom Magnier, εξέφρασε την λύπη για τον χαμό του Royal Academy, ο οποίος είχε εγκατασταθεί εκεί την τελευταία πενταετία και μέχρι πριν δύο χρόνια εκτελούσε χρέη επιβήτορα.

Royal Academy
Ο Royal Academy όλα αυτά τα χρόνια χάρισε μεγάλο πλήθος από σπουδαίους νικητές ίππους όλων των ηλικιών σε μεγάλο εύρος αποστάσεων (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αν και η Racing Post στα σχόλιά της τον χαρακτηρίζει ως «κορυφαίο sprinter – miler» και ένα πολύ καλό επιβήτορα για κορυφαίους διετείς ίππους σε αποστάσεις από 1.000 έως 1.600 μέτρα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως από τον Bel Esprit (AUS), έναν από τους γιους του Royal Academy, προέρχεται η κορυφαία σήμερα Αυστραλιανή φοράδα Black Caviar).

 Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας ο Royal Academy κατέκτησε τέσσερις νίκες και τερμάτισε δύο φορές δεύτερος σε επτά συμμετοχές, αποσπώντας έπαθλα συνολικής αξίας περίπου 895.983,00 €, ενώ οι απόγονοί του έχουν δώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 160 νικητές σε Ιπποδρομίες Stakes, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει έπαθλα που υπερβαίνουν τα 120 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (!)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»