Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012



Orfevre: Κατέκτησε τον τίτλο του «Ίππου της Χρονιάς» στην Ιαπωνία

Ο περίφημος Ιαπωνικός ίππος Orfevre ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των βραβείων της JRA της χρονιάς που πέρασε για το 2011, καθώς ανακηρύχτηκε «Ίππος της Χρονιάς» για το 2011 στην Ιαπωνία.

Ο 4ετής πλέον γιος του Stay Gold (JPN)  και της Oriental Art (JPN) που κατέκτησε μέσα στο 2011 το Triple Crown στην Ιαπωνία (μετά από το 2005, χρονιά κατά την οποία το είχε επιτύχει αντίστοιχα και ο πολύ σπουδαίος Deep Impact) έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση στη χώρα του με την βράβευσή του ως o «Ίππος της Χρονιάς» από την Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA). Εκτός από την συγκεκριμένη διάκριση, κατάφερε να επικρατήσει όπως ήταν φυσικό και στην κατηγορία της ηλικίας του, αποσπώντας τον τίτλο του καλύτερου 3ετούς ίππου της χρονιάς που πέρασε στην Ιαπωνία.

Ανάμεσα στα φετινά σχέδια του Orfevre συγκαταλέγεται η κούρσα της Αψίδας του Θριάμβου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η συμμετοχή του στο ιπποδρομιακό μίτινγκ Dubai World Cup.

Orfevre
Στις δηλώσεις του ο προπονητής του, Yasutoshi Ikee, αφού ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε και στο δικό του πρόσωπο με την διάκριση του ίππου του, εξέφρασε την ευχή ο Orfevre να κατακτήσει και την ιπποδρομία 2012 Prix de l'Arc de Triomphe, ώστε ο τρόφιμός του να καταφέρει να ανακηρυχτεί ως «ο κορυφαίος ίππος του πλανήτη» για το 2012!

Ας δούμε με συνοπτικό τρόπο σε αυτό το σημείο όλες τις κατηγορίες καθώς και τους αντίστοιχους νικητές οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα φετινά Ιαπωνικά ιπποδρομιακά βραβεία που απένειμε η JRA:


Κατηγορία
Νικητής

Προπονητής

Horse of the Year
Orfevre
Yasutoshi Ikee
Older male
Victoire Pisa
Katsuhiko Sumii
Older female
Buena Vista
Hiroyoshi Matsuda
3yo colt
Orfevre
Yasutoshi Ikee
3yo filly
Aventura
Katsuhiko Sumii
2yo colt
Alfredo
Takayuki Tezuka
2yo filly
Joie De Vivre
Hiroyoshi Matsuda
Sprinter
Curren Chan
Takayuki Yasuda
Dirt horse
Transcend
Takayuki Yasuda
Jockey
Yuichi Fukunaga
-
Trainer
Katsuhiko Sumii
-

 
Ας παρακολουθήσουμε τέλος την πιο πρόσφατη συμμετοχή του Orfevre και την νίκη που σημείωσε στο 2011 Arima Kinen (Japanese Grand Prix):

2011 Arima Kinen

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»