Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011


Οι «Ιπποδρομίες» σας προτείνουν: «War Horse» (the movie)


Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Όπως έχει γίνει πλέον συνήθεια εδώ και αρκετό καιρό, μόλις «εντοπίσουμε» κάποια νέα κυκλοφορία που να αφορά στο άλογο ή/και στις Ιπποδρομίες, το αξιολογούμε και σας το προτείνουμε, αν εκτιμήσουμε πως αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο.


Αυτή τη φορά επιλέξαμε και σας προτείνουμε μία ολοκαινούργια ταινία, η οποία μάλιστα πολύ σύντομα αναμένεται να παιχτεί στους κινηματογράφους. Πρόκειται για την ταινία με τίτλο: «Το άλογο του πολέμου (War Horse)» και στις Ελληνικές αίθουσες πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 19-01-2012.


Λίγα λόγια για την ταινία:

 
Η ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι μας οδηγεί σε μια φάρμα, λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τζόι πωλείται στο βρετανικό ιππικό από τον πατέρα του Άλμπερτ και από εκεί βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του μετώπου. Με ένα μαγικό τρόπο, ο Τζόι επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων που συναντά, ενώ ο Άλμπερτ μην μπορώντας να ξεχάσει τον φίλο του, εγκαταλείπει το σπίτι του και κατατάσσεται στον στρατό, προκειμένου να τον ξαναβρεί.

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί... 


«War Horse» (the movie)
Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1982, το «War Horse» αποτελεί μια κλασική οικογενειακή ιστορία αγάπης και πίστης, ιδιαίτερα αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πρωτότυπη αυτή ιστορία μεταφέρθηκε στο θέατρο με μεγάλη επιτυχία και τότε ήρθε σε επαφή μαζί της ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.
 
«Η ιστορία με γοήτευσε και με μετέφερε ακριβώς στην εποχή εκείνη. Με κατέκτησε με την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια της και την οραματίστηκα ως μια ταινία για οικογένειες, το ταξίδι ενός αγοριού και ενός αλόγου που ήταν κάποτε τόσο κοντά, ώσπου η μοίρα τους χώρισε. Ελπίζω αυτή η ιστορία να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καθώς το μήνυμά της στην ουσία του μπορούν να το νιώσουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και εθνικότητες».
 
Η συγκινητική, ανθρώπινη θεματολογία είναι χαρακτηριστικό στοιχείο στις περισσότερες ταινίες του Σπίλμπεργκ: «Η ταινία έχει θέμα της την πίστη, την ελπίδα και την επιμονή, το θάρρος ενός αγοριού και ενός αλόγου και την αφοσίωση που κινεί τη σχέση τους», όπως δηλώνει ο ίδιος.
 
Η ταινία γυρίστηκε στο Ντάρτμουρ: «Ποτέ ξανά στην μακρά και επιλεκτική καριέρα μου, δεν έχω έρθει σε επαφή με τόσο άφθονη φυσική ομορφιά, όσο αυτή στο Ντάρτμουρ. Η φυσική ομορφιά του τοπίου έχει μείνει ανέγγιχτη και στην ταινία, καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβω σχεδόν καθόλου στα σκηνικά».
 
Για τον Σπίλμπεργκ η ευκαιρία να δουλέψει με άλογα ήταν μια εμπειρία μοναδική: «Εντυπωσιάστηκα με το πόσο εκφραστικά είναι τα άλογα και πόσο εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους» λέει χαρακτηριστικά.
 
Μέσα από μια ανεπανάληπτη οδύσσεια ανιδιοτελούς φιλίας, θαυμαστών ανακαλύψεων και αδάμαστης γενναιότητας, το «War Horse» αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους θεατές κάθε ηλικίας.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σχετικά με την ταινία:
 
«Ιπποδρομίες» 

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»