Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011


65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011 – το προφίλ των πρωταγωνιστών

ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ

ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ
Ο 3ετής εκτομίας είναι προϊόν αλλοδαπής, ανήκει στον κύριο Αθ. Μαργαρίτη και στην κυρία Στ. Μαρμαρά και προπονείται από τον κύριο Χρ. Θεοδωράκη. Ο γιος του Cacique (IRE) και της Zorleni (GB) πρωτοδιαγωνίστηκε φέτος (08-02-2011) με το ντεμπούτο του να πραγματοποιείται στα 1.200 μέτρα (νικητής αναδείχτηκε ο ίππος ΜΠΛΑΝΚΟ, πιθανός του αντίπαλος στο Ντέρμπι), σε μια κούρσα στην οποία διακρίθηκε έντονα, δείχνοντας πως εκτός από τα αγωνιστικά του προσόντα διαθέτει και το στοιχείο της μαχητικότητας. Αυτό δεν άργησε και πολύ για να επιβεβαιωθεί κι έτσι στις δύο αμέσως επόμενες συμμετοχές του σημείωσε αντίστοιχες νίκες, την πρώτη στην απόσταση των 1.200 μέτρων (στην οποία βελτιώθηκε αισθητά από πλευράς επιδόσεων, δείχνοντας παράλληλα πως διαθέτει σημαντικά περιθώρια εξέλιξης) και τη δεύτερη στην απόσταση των 1.800 μέτρων (Κύπελλο Ηνιόχου 2011) στην οποία κατάφερε να επικρατήσει θεαματικά του ίππου ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ και να περιορίσει στις επόμενες «τιμητικές θέσεις» τους ίππους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΜΠΛΑΝΚΟ (όλοι πιθανοί αντίπαλοί του στο φετινό Ντέρμπι). Η άνοδός του μπορούμε να πούμε πως συνεχίστηκε ακόμα περισσότερο, κάτι που επιβεβαιώθηκε απόλυτα με την εξαιρετική του εμφάνιση και τη 2η θέση που κατέλαβε στο Κριτήριο Τριετών (29-04-2011) που διεξήχθη και αυτό επίσης στα 1.800 μέτρα. Στη συγκεκριμένη ιπποδρομία τερμάτισε πίσω από τον επιβλητικό και πανεύκολο νικητή ίππο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ο ίδιος πάντως υπερίσχυσε με σημαντικές (έως μεγάλες) διαφορές των ίππων ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ, ΜΠΛΑΝΚΟ και ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, εκ των οποίων κάποιους αναμένεται να «βρει μπροστά του» στη μάχη για τη διεκδίκηση του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι. Η τελευταία «πρόβα» του – μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε αν θα «τραβήξει» άλλη κούρσα προετοιμασίας – πραγματοποιήθηκε στην απόσταση των 2.400 μέτρων (Έπαθλο Βεργίνας 2011) στην οποία δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, τερματίζοντας αρκετά πίσω από το νικητή – και εκ των φαβορί του φετινού Ντέρμπι – ίππο ΑΞΙΟ.

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
2
1
-
1
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
2
1
1
-
2.400μ
1
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Ο ίππος ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ ασφαλώς μας προβλημάτισε με την τελευταία εμφάνισή του. Και αυτό το αναφέρουμε διότι μέχρι τώρα είχε αποδείξει πως πρόκειται για έναν πολύ φιλότιμο και μαχητικό ίππο με σοβαρά περιθώρια εξέλιξης και ο οποίος ιδιαίτερα με τη διαγωγή που επέδειξε στην κούρσα του Κριτηρίου Τριετών «άφησε υποσχέσεις» και για το Ντέρμπι. Ίσως κάτι να του έλειπε τελικά και να μην είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τη μεγαλύτερη και σαφώς πιο επίπονη απόσταση (2.400 μέτρα) στην οποία διαγωνίστηκε πρόσφατα, ώστε είναι δυνατό να τον δούμε προσεχώς «μεταμορφωμένο» προς το καλύτερο (υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να συμβεί κάτι τέτοιο). Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμούμε πως θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε μία ιδιαίτερα διακριτική – και γιατί όχι πρωταγωνιστική – εμφάνιση.

ΚΑΝΑΔΑΣ

ΚΑΝΑΔΑΣ
Ο ΚΑΝΑΔΑΣ προέρχεται από τον War Deputy και την Τενερίφη αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου ΛΥΔΙΕ ΕΠΕ, ανήκει στους Στάβλους ΛΥΔΙΑ ΕΠΕ και προπονείται από τον κύριο Χρ. Σταύρου. Το ντεμπούτο του 3ετή εκτομία στο Μαρκόπουλο πραγματοποιήθηκε πέρυσι, στις 14-10-2010 (ήταν μάλιστα νικηφόρο) στην απόσταση των 1.200 μέτρων, σε μία κούρσα όπου προηγήθηκε των ίππων ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΜΠΛΑΝΚΟ (που ίσως τους συναγωνιστεί προσεχώς) ενώ μέχρι σήμερα έχει διαγωνιστεί συνολικά πέντε φορές. Η δεύτερη νίκη της σταδιοδρομίας του ήρθε κι αυτή πέρυσι, στις 17-12-2010 (Έπαθλο Πηγάσου - 1.400 μέτρα), κούρσα στην οποία επικράτησε των ίππων ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ. Κατά τα άλλα, στις υπόλοιπες φορές που διαγωνίστηκε κατάφερε να διακριθεί στην άφιξη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την ιπποδρομία του Επάθλου Κενταύρων (1.400 μέτρα, 05-11-2010) όπου τερμάτισε 3ος πίσω από τους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ΠΡΑΪΣΛΕΣ και προηγούμενος με τη σειρά του του ίππου ΜΠΛΑΝΚΟ, όπως επίσης και τη συμμετοχή του στο Κριτήριο Διετών (1.600 μέτρα, 05-12-2010) στο οποίο ηττήθηκε εκ νέου από τους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και ΠΡΑΪΣΛΕΣ. Φέτος διαγωνίστηκε μόλις μία φορά, στις 27-05-2011 (Έπαθλο Ελλησπόντου – 1.200 μέτρα) όπου συναγωνίστηκε έντονα το 2ο στην άφιξη ίππο ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, προηγούμενος ο ίδιος καθαρά του ομόσταβλού του ίππου ΔΑΝΔΗ (όλοι τους πιθανοί αντίπαλοί του στο Ντέρμπι).

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΚΑΝΑΔΑΣ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
1
-
-
1
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
-
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-


Η αγωνιστική συμπεριφορά του ΚΑΝΑΔΑ στην περσινή κούρσα του Κριτηρίου Διετών στα 1.600 μέτρα έδειξε πως πρόκειται για ίππο που διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα του επιτρέψουν προσεχώς να πρωταγωνιστήσει και σε μεγάλες αποστάσεις. Βεβαίως αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η αγωνιστική του απραξία (επανήλθε πρόσφατα μετά από πεντάμηνη ανάπαυση) διότι δεν είναι εύκολο να καθοριστεί επακριβώς ο ρυθμός της αγωνιστικής ανόδου του ούτε επίσης το αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στα 2.400 μέτρα (κάτι που πάντως δε φαίνεται απίθανο). Γενικά, πρόκειται για ένα πολύ σταθερό και μαχητικό ίππο ο οποίος διακρίθηκε μέχρι σήμερα σε όλες του τις συμμετοχές ανεξαιρέτως. Ως εκ τούτου – και με δεδομένο μάλιστα ότι προλαβαίνει είτε να «τραβήξει» άλλη μία δυνατή κούρσα προετοιμασίας ή να «ανοίξει» τις πρόβες του στο γύρο – εκτιμούμε πως δε στερείται κάποιων ελπίδων για σημαντική διάκριση, εφόσον τελικά διαγωνιστεί στο φετινό Ντέρμπι.

(συνεχίζεται)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»