Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Η επιδείνωση του καιρού ασφαλώς είχε αντίκτυπο και στις ιπποδρομίες της Τρίτης 08-03-2011. Ο αγωνιστικός στίβος ήταν αρκετά λασπώδης, κάτι που δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες αλόγων και αναβατών, οι οποίοι – συγκριτικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν τις ώρες διεξαγωγής των ιπποδρομιών – κατέβαλαν ηρωικές προσπάθειες και ευτυχώς το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε ομαλά, χωρίς μάλιστα χρονικές καθυστερήσεις. Το τελευταίο το αναφέρουμε διότι ακούστηκε από τον αναβάτη Π. Δημητσάνη η πρόταση να επανέλθουν οι Ελληνικές ιπποδρομίες στη συνήθη ώρα διεξαγωγής τους (15:00) κάτι που φυσικά μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, διότι πιστεύουμε ότι η σταθερότητα και η διάρκεια του Ελληνικού προγράμματος είναι δύο βασικές προϋποθέσεις για την προσέλκυση περισσότερων φιλίππων.

ΠΟΠ ΣΤΑΡ
Στο αγωνιστικό σκέλος ξεχώριζε η 5η ιπποδρομία του προγράμματος (Έπαθλο Ψυχικού – απόσταση: 1.800 μέτρα) όπου ο ευρισκόμενος σε μεγάλη φόρμα ΠΟΠ ΣΤΑΡ οδήγησε με άνετο τρόπο την κούρσα και κατόρθωσε να επικρατήσει με χρόνο 1':50'':97, παίρνοντας τη ρεβάνς για την ήττα του στην προηγούμενη συμμετοχή του από το ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ, ο οποίος (ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ) τον κυνήγησε στην ευθεία όμως δεν μπόρεσε να τον απειλήσει καθόλου. Αυτός που τερμάτισε κοντά στο ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ήταν ο ΛΕΝΟΝ ο οποίος έτρεξε για άλλη μία φορά με σταθερότητα, ενώ οι υπόλοιποι δύο συμμετέχοντες στην κούρσα (ΕΒΡΕΙΓΚΡΕΪΝΟΦΣΑΝΤ, ΜΑΝΙΠΙΟΥΛΕΪΤ) δεν έπαιξαν κανένα ρόλο και τερμάτισαν σε απόσταση.

 Έπαθλο Ψυχικού 2011 (αρ ιπ/μίας: 101)


Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως στον πίνακα με τους συμμετέχοντες ίππους της ημέρας σε σχέση με το λασπώδη στίβο είχαμε συμπεριλάβει τον ΠΟΠ ΣΤΑΡ μεταξύ των ίππων που δεν ευνοούνται ιδιαίτερα από τη λάσπη, κάτι που όπως αποδείχτηκε περίτρανα δεν ισχύει και για αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ προσωπικά διότι αρκετοί φίλοι – αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» μας διαβάζουν και μας εμπιστεύονται. Παρότι δεν υπάρχει ίχνος σκοπιμότητας, εν τούτοις το λάθος είναι λάθος και οφείλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη, διότι δεν είναι σωστό να χάνει κάποιος τα χρήματά του λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες που δεν είναι ακριβείς, έστω κι αν προέρχονται από ανθρώπινο λάθος. Για το λόγο αυτό λοιπόν αποφασίστηκε να μη δημοσιεύεται εφεξής ο συγκεκριμένος πίνακας (για εύλογο τουλάχιστον χρονικό διάστημα) ώστε να συνεχίσουμε να τον επεξεργαζόμαστε μέχρι πλέον να θεωρούνται τα στοιχεία του πλήρως αξιόπιστα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα κάποιους φιλίππους οι οποίοι διατύπωσαν τις παρατηρήσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, όπως βλέπετε λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας κάθε γνώμη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή διατυπώνεται με ευγένεια και ευπρέπεια (όπως αυτές που περιήλθαν σε γνώση μας) και μας «σπρώχνουν» προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπήρξε μία παρατήρηση πάντως για την οποία νομίζουμε πως ίσως πρέπει να δώσουμε μερικές εξηγήσεις για τον τρόπο που δουλεύουμε. Σύμφωνα με την αυτήν λοιπόν την άποψη ο πίνακάς μας θα έπρεπε να περιλαμβάνει χθες τους «λασπιάρηδες» ίππους ΚΑΛΚΕΡΥ και ΠΟΠ ΣΤΑΡ οι οποίοι έχουν και στο παρελθόν νικήσει σε λασπώδη στίβο. Πρέπει να επισημάνουμε πως η δική μας βάση δεδομένων δεν είναι ενημερωμένη στον επιθυμητό βαθμό και αφετέρου για εμάς δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο αν κάποιος κέρδισε σε βρεγμένη πίστα για να θεωρήσουμε ότι αυτή τον ευνοεί. Κι αυτό το στηρίζουμε με το εξής επιχείρημα: Αν σε μία ιπποδρομία συμμετέχουν για παράδειγμα ίπποι όπου κανείς τους δεν ευνοείται από το λασπώδη στίβο (αποδεδειγμένα) τότε όποιος νικήσει (γιατί κάποιος πρέπει να νικήσει) δε σημαίνει πως ξαφνικά έγινε «λασπιάρης». Αυτό που εμείς «μετρούμε» κυρίως είναι η συμπεριφορά των ίππων κατά τη διαδρομή (αν πχ κάποιος δυσφορεί στη λάσπη), η «διάθεσή» του τόσο στην εξέλιξη της κούρσας όσο και στο τελικό φίνις και τέλος η επίδοση που επιτεύχθηκε σε σχέση με το στεγνό στίβο. Η περίπτωση του ΠΟΠ ΣΤΑΡ ήταν δικό μου λάθος, το αναγνωρίζω και ζητώ συγνώμη για άλλη μία φορά από όλους όσους άθελά μου τους προέτρεψα να μην τον λάβουν σοβαρά υπόψη τους στο στοίχημα.


Αυτό πάθαμε κι εμείς στις «επιλογές της ημέρας», στις οποίες είχαμε συμπεριλάβει την 5η και την 6η ιπποδρομία της Τρίτης. Η εσφαλμένη εκτίμηση πως ο ΠΟΠ ΣΤΑΡ δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα σε αυτόν το στίβο όπως προείπαμε, μας στέρησε από κάποιες  ιδιαίτερα καλές αποδόσεις. 
Στην 6η ιπποδρομία πάλι «χαμογελάσαμε πικρά», διότι ενώ και οι τέσσερις πρώτοι στην άφιξη συγκαταλέγονταν στις υποδείξεις μας και οι αποδόσεις όπως πιθανολογούσαμε ήταν ιδιαίτερα υψηλές, εν τούτοις δεν ευτυχήσαμε να βρούμε κανένα συνδυασμό, αφού για τη νίκη προτείναμε τις ΙΝΤΣΙΤΖΙΛΑΧ και ΚΑΣ ΕΛΕΝΑ ΤΣΗΦ διεγράφη). Για την πρώτη βέβαια (ΙΝΤΣΙΤΖΙΛΑΧ) αξίζει να αναφέρουμε πως οι Ελλανοδίκες διαπίστωσαν ...«χαλάρωση από κακή εκτίμηση»... στα τελευταία μέτρα… το ότι ενώ βρισκόταν από την αρχή στο κάγκελο και τελικά κατέληξε χωρίς λόγο να πραγματοποιήσει φίνις πολύ έξω στην ευθεία, πέρασε μάλλον απαρατήρητο…

Σε γενικές γραμμές πάντως η ημέρα δεν ήταν κακή, αφού προτείναμε 3 γκανιάν (και 2 δεύτερους) στις 6 ιπποδρομίες της ημέρας, τους ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ (4,76 €), ΡΙΒΟΛΤΙΝΔΕΝΤΕΖΕΡΤ (6,89 €) και τον ΕΛΟΥΣΙΒ ΜΠΟΫ (2,91 €) μετά από τη διαγραφή του ΧΑΡΝΤ ΜΠΟΛ, που μας «υποχρέωσε» να προβούμε σε συμπληρωματικές προτάσεις. Ειδικά το 1ο σύνθετο ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ Χ ΡΙΒΟΛΤΙΝΔΕΝΤΕΖΕΡΤ (152,29 €) μας «γλύκανε» κάπως την πίκρα από το ατυχές περιστατικό που προαναφέραμε πιο πάνω…

Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση των «Ιπποδρομιών» συνεχίζεται. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας οι οποίοι με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους μας βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και ελπίζουμε με το πέρασμα του χρόνου να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»