Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΕ (04-03-2011)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝΩΝ ΙΠΠΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΙΔΙΕ), νομίμως εκπροσωπουμένης.

Με αισθήματα ικανοποίησης και ευθύνης πληροφορήθηκε η ΕΙΔΙΕ από Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ, με ημερομηνία 02.03.2011, ότι ο κ. Υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού, με το υπ’αριθμ. 4770/17.02.2011 έγγραφό του, απέρριψε οριστικά την εισηγητική απόφαση του Δ.Σ. της ΦΕΕ (αριθμός 132/21.12.2010) για αναδιάρθρωση των ποσοστών που κατανέμονται στους δικαιούχους επάθλων, η οποία, ως γνωστόν, είχε δημιουργήσει τεράστια όξυνση και κρίση στους κόλπους του ιπποδρόμου, με αποκορύφωμα την πολυήμερη αποχή των προπονητών από τα καθήκοντά τους και, βέβαια, την αντίστοιχη διακοπή της κανονικής ροής των ιπποδρομιών.

Όσο και αν κανείς δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Υπουργού είναι ουσιαστική επιβεβαίωση των φορέων  -μεταξύ των οποίων, βεβαίως, πρωταγωνιστικό ρόλο κατείχε και η ΕΙΔΙΕ-  που είχαν εναντιωθεί έντονα και έγγραφα αλλά και με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες στη συγκεκριμένη εισηγητική απόφαση της ΦΕΕ, άλλο τόσο είναι προφανές ότι η απόφαση του κ. Υπουργού δεν επιτρέπει «θριαμβολογίες», αμφίβολης άλλωστε σκοπιμότητας και αποτελεσματικότητας, αλλά, αντίθετα, επιβάλλει την σε χαμηλούς τόνους νηφάλια και συναινετική εξαγωγή σοβαρών συμπερασμάτων.

Έτσι, λοιπόν, η ΕΙΔΙΕ θεωρεί ότι η παραπάνω ακυρωτική απόφαση του κ. Υπουργού σημαίνει και αποδεικνύει:
-Ότι η Πολιτεία αρχίζει επιτέλους να αφυπνίζεται και να αντιμετωπίζει ορισμένα, τουλάχιστον, από τα σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα του χώρου των ιπποδρομιών, εκτιμώντας σοβαρά και ορθά τις τεκμηριωμένες απόψεις των κλαδικών φορέων,
-Ότι στους δυσμενείς και χαλεπούς αυτούς καιρούς που διέρχεται η χώρα μας αλλά και το σπόρ των ιπποδρομιών ειδικότερα, ο καλύτερος αλλά και ο μοναδικά αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιπποδρομίες, σε όλα τα επίπεδα, είναι ο δημιουργικός και συναινετικός διάλογος μεταξύ των θεσμικών φορέων του χώρου και των κλαδικών εκπροσώπων των επενδυτών και των επαγγελματιών του χώρου, έτσι ώστε οι λαμβανόμενες αποφάσεις να απηχούν, κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις απόψεις και θέσεις όλων των εμπλεκομένων και να γίνονται αποδεκτές και εφαρμόσιμες, χωρίς οξύνσεις και αντιδράσεις,
-Ότι είναι, πλέον, αναγκαίο να υπάρξει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ιπποδρομιακών κλάδων και των θεσμικών φορέων του ιπποδρόμου, δηλαδή αφ’ ενός μεν να υπάρξει μία ακόμη, καλύτερα συντονισμένη και προγραμματισμένη αλλά και εξειδικευμένη σε στόχους, προοπτικές και παρεμβάσεις συνεννόηση μεταξύ της ΦΕΕ, της ΟΔΙΕ Α.Ε. από τη μία και της Ενώσεως Ιδιοκτητών, προπονητών, αναβατών κ.λ.π. από την άλλη, αλλά και αφ’ ετέρου όλων αυτών των θεσμικών και κλαδικών φορέων με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να αναδειχθούν προς την Πολιτεία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  τα προβλήματα των ιπποδρομιών και να υιοθετηθούν από αυτήν οι τεκμηριωμένες λύσεις που υπάρχουν σήμερα στο οπλοστάσιο όλων όσων ασχολούνται και αγαπούν τις ιπποδρομίες, λύσεις οι οποίες, όχι μόνον θα ανακουφίσουν το χώρο αλλά και, κυρίως, θα εξυπηρετήσουν πραγματικά το δημόσιο συμφέρον, με την ανάπτυξη του ιπποδρομιακού στοιχήματος με βάση το ελληνικό προιόν.

Η ΕΙΔΙΕ δεσμεύεται να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην υλοποίηση αυτών των συμπερασμάτων που σηματοδότησε η πρόσφατη απόφαση του κ. Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες σχετικές πρωτοβουλίες που θέλει να ελπίζει ότι θα γίνουν δεκτές από όλους τους εμπλεκόμενους, που πιστεύει ότι έχουν τις ίδιες σκέψεις, σκέψεις οι οποίες αποτελούν, άλλωστε, «μονόδρομο» για τη σωτηρία και ανάκαμψη των Ελληνικών Ιπποδρομιών.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 04.03.2011
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αυτήν την ανακοίνωση μαζί με την άλλη ανακοίνωση της ΕΙΔΙΕ που δημοσιεύσαμε χθες (09-03-2011) τη σχολιάζουμε σήμερα στο άρθρο με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις».

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»