Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011


«Μυστηριώδης» θάνατος αλόγων στο πάντοκ

Το πάντοκ του ιπποδρόμιου Newbury
Ένα τραγικό περιστατικό που παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστο συνέβη στην Αγγλία το περασμένο Σάββατο, στο ιπποδρόμιο Newbury. Δύο ίπποι που επρόκειτο να διαγωνιστούν στην πρώτη ιπποδρομία του προγράμματος, ο 6ετής Fenix Two και ο 5ετής Marching Song, ενώ βρίσκονταν στο πάντοκ ξαφνικά  κατέρρευσαν και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ άλλοι δύο ίπποι, οι Kid Cassidy (ο οποίος διεγράφη λίγο πριν την εκκίνηση της κούρσας) και The Merry Giant επηρεάστηκαν από το ίδιο συμβάν. Ο δεύτερος (The Merry Giant) έλαβε τελικά κανονικά μέρος στην ιπποδρομία και μάλιστα τερμάτισε στην τελευταία θέση, για να ανακοινωθεί εκ των υστέρων πως επέστρεψε τραυματισμένος άσχημα (οι χθεσινές αναφορές λένε πως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση).
Αποφασίστηκε άμεσα η διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου των δύο ίππων στο πάντοκ ενώ εν τω μεταξύ υπήρχε ο φόβος ότι οι δύο άτυχοι δρόμωνες μάλλον υπέστησαν ηλεκτροπληξία από υπόγεια καλωδίωση. Έρευνες (εκτός από την Βρετανική Ιπποδρομιακή Αρχή – BHA) διεξάγουν τόσο οι αστυνομικές Αρχές όσο και η Εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ και οι Ελλανοδίκες με τη σειρά τους ανακοίνωσαν πως πρόκειται να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση, για την οποία βρίθουν οι φήμες που θέλουν και άλλα άλογα που βρέθηκαν στο πάντοκ να έχουν στο σώμα τους εγκαύματα (υπάρχουν φημολογίες για εγκαύματα γύρω από το στόμα κάποιων ίππων καθώς και για καμένα χαλινάρια). Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων είχαμε τη ματαίωση των υπόλοιπων έξι ιπποδρομιών του προγράμματος για λόγους ασφαλείας, ενώ στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία πως ενδέχεται να συνέβη ζημιά σε κάποια ηλεκτροφόρα υπόγεια καλώδια στο πάντοκ που προκλήθηκε από τις εργασίες «αερισμού» του εδάφους (εργασίες ανασκαφής του εδάφους από τους εργολάβους της πίστας) που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.
Eκπρόσωπος του ιπποδρόμιου επιβεβαίωσε πως εντοπίστηκε κάποιος αδρανής αγωγός (καλώδιο) κάτω από το πάντοκ (ο οποίος αφαιρέθηκε και απεστάλη για εξέταση), χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί άμεση συσχέτιση με το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ οι εκσκαφές συνεχίζονται στο πάντοκ του Newbury. Από τα ευρήματα που προέκυψαν μέχρι στιγμής φαίνεται πως κανείς από τους θεατές δε διέτρεξε κάποιο κίνδυνο και το ιπποδρόμιο χαρακτηρίστηκε ήδη από τους υπευθύνους ως ασφαλές για τους φιλίππους, ενώ ελήφθησαν δείγματα από τους τέσσερις ίππους (τους δύο άτυχους που έθαναν καθώς και τους δύο που επηρεάστηκαν από το συμβάν) προκειμένου να εξεταστούν στο εργαστήριο και παράλληλα εξετάζεται το video από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του Newbury.
Θα πρέπει τέλος να αναφέρουμε πως τα άλογα είναι κατά πολύ περισσότερο ευαίσθητα στο ηλεκτρικό φορτίο από τους ανθρώπους, ενώ οι συνθήκες βρεγμένου εδάφους (πράγμα συνηθισμένο στα ιπποδρόμια της Αγγλίας, ιδιαίτερα όσων διαθέτουν γρασίδι) μπορούν να συντελέσουν ώστε να αποβεί ένα τέτοιο ατύχημα μοιραίο για τη ζωή ενός δρόμωνα ίππου.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»