Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011


 Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στον Najran

Ο 12ετής επιβήτορας Najran έθανε στις 9 Φεβρουαρίου μετά από ατύχημα που είχε στο πάντοκ, στη φάρμα που φιλοξενείτο στο Ιπποφορβείο Hopewell Farm στο Midway του Kentucky.
Najran
Eίχε προγραμματιστεί να γίνει η μεταφορά του στο Ιπποφορβείο Jay Adcock’s Red River Farms προκειμένου να εκτελέσει κι εκεί χρέη επιβήτορα μετά από εφτά χρόνια συνεχούς παρουσίας του στο Ιπποφορβείο Hopewell Farm, προερχόμενος μάλιστα από μία πολύ επιτυχημένη περυσινή χρονιά. Το τραγικό στην υπόθεση είναι το συγκεκριμένο ταξίδι αναβλήθηκε εξαιτίας κακοκαιρίας και δυστυχώς αργότερα συνέβη το μοιραίο περιστατικό εξαιτίας του οποίου του χαρίστηκε η ευθανασία.

 Najran

Στην αγωνιστική του καριέρα υπήρξε νικητής 3 ιπποδρομιών stakes ενώ η μεγάλη του καταξίωση στους στίβους ήρθε το 2003, όταν επικράτησε στο 2003 Westchester Handicap που διεξήχθη στο ιπποδρόμιο Belmont Park στην απόσταση των 1.600 μέτρων (ή αλλιώς στο ένα μίλι, όπως συνηθίζουμε να λέμε στις διεθνείς ιπποδρομίες) με τον εκπληκτικό χρόνο 1’:32’’.24, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ χρόνου που κατείχε μέχρι τότε ο Dr. Fager (χρόνο τον οποίο είχε πετύχει με τη σειρά του κατακτώντας το 1968 Washington Park Handicap που διεξήχθη στο ιπποδρόμιο Arlington Park). Αξίζει να αναφέρουμε πως το ρεκόρ αυτό «αντέχει» ακόμα από το 2003!

2003 Westchester Handicap

Ο Najran έτρεξε με τα χρώματα των στάβλων Mahmoud Fustok’s Buckram Oak Farm, προπονήθηκε από τους Kathleen O’Connell αρχικά και Nick Zito μετέπειτα, ενώ κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας κατάφερε να σημειώσει 7 νίκες σε 15 συμμετοχές με συγκομιδή επάθλων ύψους 483.448,00 δολαρίων ΗΠΑ. Τα προϊόντα του μέχρι σήμερα (εκ των οποίων 8 ίπποι είναι νικητές ιπποδρομιών stakes) έχουν συγκεντρώσει έπαθλα συνολικού ύψους 5,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως από τα παιδιά του ξεχωρίζουν ιδιαίτερα η 6ετής Wasted Years (εκ των κορυφαίων φοράδων πέρυσι στο turf), ο 6ετής Sky Cape, ο 6ετής εκτομίας Muny, η 4ετής Buckleupbuttercup και η 4ετής Snow Top Mountain.
Αντί επιλόγου, φιλοξενούμε το video από την τελευταία του συμμετοχή στις ιπποδρομίες, στο 2003 Forego Handicap (ιπποδρομία gr. I) στο ιπποδρόμιο Saratoga, όπου τερμάτισε 2ος πίσω από τον επιβλητικό νικητή Aldebaran:

2003 Forego Handicap
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»