Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΕΕ (18-02-2011)

18 Φεβρουαρίου 2011

18/2/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της Παρασκευής 11.02.2011 μεταξύ των άλλων :


1. Συζήτησε εκτενώς την οικονομική συγκυρία του ιπποδρομιακού χώρου και αποφάσισε την υποβολή αιτήματος προς την Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε, για επίσημη ενημέρωση της Φ.Ε.Ε σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο και τη δυνατότητα της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε να ανταποκριθεί στις συσσωρευμένες και τρέχουσες υποχρεώσεις της καθώς και σε αυτές που προβλέπεται να δημιουργηθούν με την εκτέλεση του εγκριθέντος αγωνιστικού προγράμματος της τρέχουσας περιόδου. 
 
2. Αποφάσισε την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της Φ.Ε.Ε στις 08.03.2011 στην αίθουσα της Φ.Ε.Ε στον 4ο όροφο του GRAND STAND στον Ιππόδρομο. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 22.03.2011 στον ίδιο χώρο. 
 
3. Σε συνέχεια της από 18.01.2011 απόφασής του, όρισε Επιτροπή για την διαβούλευση με φορείς των ιπποδρομιακών τάξεων περί της διανομής των ποσοστών των επάθλων, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Φ.Ε.Ε κ. Γεώργιο Βαρδινογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αλέξανδρο Καζάζη και τον Διευθυντή της Φ.Ε.Ε κ. Γεώργιο Κώτσικο. 
 
4. Ενέκρινε τροποποίηση του άρθρου 53 των Γενικών Διατάξεων, σύμφωνα με την οποία οι έκτακτες ουροληψίες/αιμοληψίες των εγγεγραμμένων ίππων σε κύριες ιπποδρομίες θα διενεργούνται στο εξής χωρίς την υποχρεωτική δέσμευση του προβλεπομένου σήμερα 30% του συνόλου των εγγεγραμμένων ίππων, με απόφαση της αρμόδιας προς τούτο Επιτροπής της Φ.Ε.Ε ή και των Επιτροπών Ελέγχου αυτής. 
 
5. Σχετικά με εισήγηση της Ε.Ι για την ανά τρίμηνο υποβολή της Α.Π.Δ, το Δ.Σ. διευκρινίζει ότι η υποχρέωση των προπονητών να υποβάλλουν Α.Π.Δ ανά τρίμηνο είναι εφαρμοστέα ήδη από 15.1.11 και ουδέποτε ανεστάλη εν´ όψει της διαβούλευσης για την αναδιανομή των ποσοστών των επάθλων. Κατόπιν τούτου η Επιτροπή Ιπποδρομιών θα επιληφθεί των περιπτώσεων προπονητών που δεν κατέθεσαν τις Α.Π.Δ του τελευταίου τριμήνου 2010. 
 
6. Αποφάσισε ότι, εφόσον εκ μέρους του καθ’ ύλην και κατά νόμον αρμοδίου Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης προηγηθεί ρύθμιση περί κατάργησης της υπέρ του Ο.Α.Ε.Ε παρακράτησης ποσοστού 9% επί των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ίππων, θα επιτρέψει την κατά το αντίστοιχο ποσοστό αύξηση της αποζημίωσης ανάβασης αναβατών και μαθητευομένων αναβατών, ήτοι κατά 9% και συγκεκριμένα την διαμόρφωση του ποσού από 56,71 €, όπως είχε ορισθεί με την 214/32/19.10.2004 απόφαση του, σε 61,81 €.
Η ανωτέρω απόφαση εκτιμάται ότι θα συνδράμει στην εξεύρεση πόρων για την κάλυψη των ασφαλίστρων ιδιωτικής ασφάλισης κατά ατυχήματος των αναβατών και μαθητευόμενων αναβατών, τα οποία θα καταβάλλονται πλέον υποχρεωτικώς (και αποκλειστικά) από τους ασφαλιζόμενους.
Την εξειδίκευση και τις προτάσεις περί της διαδικασίας ορθής εφαρμογής θα εξετάσουν σε συνεργασία οι νομικοί Σύμβουλοι της ΦΕΕ και του ΟΑΕΕ σε συνεννόηση με τους υποδειχθέντες αντιπροσώπους εκ μέρους του Συνδέσμου Αναβατών. 
7. Απεδέχθη εισήγηση της Επιτροπής Ιπποδρομιών, με θέμα «Τεκμηρίωση δυνατότητας απαλλοτρίωσης ιδιοκτησίας παραμελημένων ίππων, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι εγγεγραμμένος ή πρόκειται να εγγραφεί στον κατάλογο καθυστερούντων της Φ.Ε.Ε». Η εν λόγω εισήγηση/απόφαση θα αναρτηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

8. Ενέκρινε την εισήγηση της Ε.Ι. για επιβολή χρηματικού προστίμου στον προπονητή Γ.Καλογρίδη 2.934,71 € για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας FLUNIXIN στα ούρα του ίππου ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΤΑΝΤΟΡ (GB), μετά την ουροληψία της 12.11.2010, αποκλείει τον ίππο για ένα μήνα από την ημερομηνία της ουροληψίας, αφαιρεί τα έπαθλα του ίππου της 12.11.2010 (1ος) και της 26.11.2010 (2ος) και τον τοποθετεί τελευταίο. 
 
9. Ενέκρινε την εισήγηση της Ε.Ι. για επιβολή χρηματικού προστίμου στον προπονητή Αλ.Καραμάνογλου 10.271,46 € (4η φορά υπότροπος) για την ανίχνευση της απαγορευμένης ουσίας FLUNIXIN στα ούρα του ίππου ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ (GB), μετά την ουροληψία της 14.12.2010, αποκλείει τον ίππο για ένα μήνα από την ημερομηνία της ουροληψίας, αφαιρεί τα έπαθλα του ίππου της 14.12.2010 (1ος), της 21.12.2010 (3ος) και της 28.12.2010 (1ος) και τον τοποθετεί τελευταίο. 
 
10. Ενέκρινε εισήγηση της Ε.Ι, ώστε οι εκθέσεις-επιθεωρήσεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της ΦΕΕ για τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης των ίππων στον Ιππόδρομο, να αρχειοθετούνται και να επεξεργάζονται ηλεκτρονικώς και σε κάθε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς είτε σε συστηματική ανεπάρκεια τροφών είτε σε συστηματική έλλειψη στρωμνής, εκτός της αναφοράς προς την Ε.Ι να ειδοποιείται αυτομάτως και ο/οι ιδιοκτήτης/τες του/των ίππου/ίππων.

Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»