Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (01-02-2011)
1 Φεβρουαρίου 2011
 
10/2/2011
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών συνήλθε σε συνεδρίαση την 1η Φεβρουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Μαρκοπούλου στο γραφείο της, παρόντων των μελών της, Νικολάου Κανελλόπουλου, KΚωνσταντίνου Κοντού  και Ιωάννη Πουλόπουλου.
  
1. Κατόπιν της από 26ης Νοεμβρίου 2010 ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΚΡΟΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ Επιτροπής Ιπποδρομιών ΤΗΣ ΦΕΕ του Μάριου Χριστοφή του Σάββα και της Αικατερίνης αναβάτη δρομώνων ίππων για παροχή εξηγήσεων σχετικώς με την από 24.11.2010 (αριθμ. πρωτ. 5728/2010) καταγγελία της νέας αναβάτιδας Μαρίας Καμούτση εναντίον του, σε συνέχεια της αυθημερόν απόφασης η οποία είχε δημοσιευθεί προς τον ίδιο αναβάτη για την 3η Δεκεμβρίου 2010, οπότε και  ενώπιον της Ε.Ι. αντί του κληθέντος και για λογαριασμό του κληθέντος εμφανίστηκε και δήλωσε πληρεξούσιος Δικηγόρος ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου του Κωνσταντίνου, οπότε και  κατά δήλωση του τελευταίου ο καλούμενος, αιτήθηκε νέα έγγραφη κλήση με γνωστοποίηση πλειόνων στοιχείων περί των παρεχθησομένων εξηγήσεων και ειδικώς τοιούτη να λάβει χώρα στην διεύθυνση της έδρας του Συνδέσμου Αναβατών, όπερ και εγένετο. Συγκεκριμένα την 8η Δεκεμβρίου 2010 ο κ. Μάριος Χριστοφής εμφανίστηκε και παρέλαβε ΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ Φ.Ε.Ε. με ταυτόχρονη επίδοση των αναφερομένων στην ως άνω κλήση εγγράφων, υπογράφοντας για τη παραλαβή σε ακριβές αντίγραφο οπότε και του χορηγήθηκε προθεσμία προς παράδοση των εξηγήσεων και εμφάνισης ενώπιον της Ε.Ι. την 14η Δεκεμβρίου 2010. Την 23.12.2010 ο κληθείς κατέθεσε τις άνευ ημερομηνίας έγγραφες εξηγήσεις του για την παραβίαση των διατάξεων του άρθ. 4 § 3 και 4 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών και συγκεκριμένα αυτοδικία εκ μέρους αναβάτη και εξύβριση αναβάτη προς προπονητή/αναβάτη, οι οποίες έλαβαν αριθμό πρωτ. Εισερχομένων 6322/23.12.2010.
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της ΦΕΕ, εν συνεχεία και σχετικά με την ως άνω καταγγελία , λαβούσα  υπόψη :
1) Την από 26.11.2010 (αρ. πρωτ. ΦΕΕ 5818/30.11.2010) κατάθεση της Μαρίας Καμούτση ενώπιον της Ε.Ι.
2) Τις από 3ης Δεκεμβρίου 2010  καταθέσεις των κ.κ. Απ. Σταυρινού (αρ. πρωτ. ΦΕΕ 6032/6.12.2010), Περικλή Τσολακίδη (αρ. πρωτ. ΦΕΕ 6033/6.12.2010) και Μιχ. Τσιριγώτη (αρ. πρωτ. ΦΕΕ 6034/6.12.2010) ενώπιον της Ε.Ι.
3) Το από 25.11.2010 αντίγραφο δελτίου Συμβάντων του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου.
4) Την από 24.11.2010 (αρ. πρωτ. ΦΕΕ 5886/01.12.2010) έκθεση ιατρικής πραγματογνωμοσύνης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.
5) Την από 23.11.2010 ιατρική γνωμάτευση Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου.
6) Την από 17ης Δεκεμβρίου 2010 κατάθεση της Άννας Δήμου.
-Των εγγράφων εξηγήσεων που κατά τα ως άνω απεστάλησαν.
-Τον Κώδικα Ιπποδρομιών, τις Γενικές Διατάξεις, τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα και τις διατάξεις αυτού περί αυτοδικίας (ΠΚ 331) και εξυβρίσεως (ΠΚ 361) και την αντίληψη περί μέσης ηθικής και συναλλακτικών ηθών διαπιστώνει και κρίνει τα εξής :
Ο χώρος που έλαβε χώρα το υπό διερεύνηση περιστατικό είναι χώρος ελέγχου της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος, δυνάμει άρθ. 4 εδ. δ΄ του Κώδικα Ιπποδρομιών κατά το οποίο το Δ.Σ. της ΦΕΕ ασκεί πλήρη έλεγχο σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή ιπποδρομιών, ειδικώς δε χώρος ελέγχου της Επιτροπής Ιπποδρομιών, καθόσον κατά την διάταξη του άρθ. 9 εδ. 5 του Κ.Ι. ο έλεγχος που ασκεί η Ε.Ι. εκτείνεται σε όλο το χώρο του Ιπποδρόμου, είναι  και ο χώρος του Σωματείου Αναβατών, το οποίο κείται εντός του Ιπποδρομιακού Κέντρου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.
Περαιτέρω το ότι το καταγγελλόμενο περιστατικό έλαβε χώρα σε χώρο συνδικαλιστικής δράσης, δεν επιδρά στην δυνατότητα ελέγχου της Ε.Ι., αφού συνδικαλιστική προστασία και σχετική ασυλία απολαμβάνουν οι συνδικαλιστικές δράσεις και όχι η διάπραξη αδικημάτων του Ποινικού Δικαίου εντός συνδικαλιστικού χώρου.
Συνεπώς νομίμως η Επιτροπή Ιπποδρομιών έχει επιληφθεί.
Οι έγγραφες εξηγήσεις του καλούμενου αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η Μαρία Καμούτση εξύβρισε και απείλησε τον κληθέντα με λέξεις τις οποίες περιγράφει εκτενώς. Στην σελίδα 3 των εξηγήσεων του αναφέρει ότι η Μαρία Καμούτση σε μια προσπάθεια της να κινηθεί εναντίον του, χτύπησε σε μία δερμάτινη πολυθρόνα και τραυματίστηκε, ενώ εν συνεχεία προσπάθησε να πιάσει τον Μάριο Χριστοφή από τα μαλλιά, ο ίδιος έπιασε τα χέρια της Μαρίας Καμούτση, οπότε και οι παρευρισκόμενοι (όχι σε όλο το περιστατικό αλλά μόνο στο τέλος του) Μιχαήλ Τσιριγώτης και Άννα Δήμου παρενέβησαν και χώρισαν τους δύο εμπλεκόμενους δια απωθήσεως. Από την απώθηση αυτή ο μεν Μάριος Χριστοφής προσέκρουσε στον τοίχο και η Μαρία Καμούτση προσέκρουσε σε χαμηλού ύψους έπιπλο τύπου συρταριέρα. Εν συνεχεία ο Μάριος Χριστοφής αποδίδει στην σελίδα 4 της καταθέσεώς του πλήρη αναγνώριση ως αποδεικτικό μέσο στην κατάθεση της Άννας Δήμου, την οποία και ζητεί να ληφθεί ως μόνη απόδειξη.
Κατά την από 1ης Δεκεμβρίου 2010 η Κα Άννα Δήμου έχει καταθέσει τα εξής, ερχόμενα σε πλήρη αντιδιαστολή με την κατάθεση του Μάριου Χριστοφή :
-Ότι (σελίδα 3 της καταθέσεως ) : «Η Κα Μ. Καμούτση του ορμά να τον δείρει και τον πιάνει από τα μαλλιά και αυτός την σταμάτησε πιάνοντας της τα χέρια. Στα χέρια δεν ήρθαν καθόλου, τίποτε απολύτως, ούτε γρονθοκόπημα , ούτε κανένα κτύπημα. Στο σημείο αυτό η μάρτυς καταθέτει ότι μπαίνει στην μέση για να μεσολαβήσει  να μην συμβεί οτιδήποτε, ενώ προηγουμένως είπε ότι δεν ήλθαν καθόλου στα χέρια…..Η ίδια επιμένει ότι παρενέβη και ο κ. Μ. Τσιριγώτης και η ίδια η κα Δήμου. Η αναβάτιδα από μόνη της έπεσε στην συρταριέρα της. Ερωτήθη ποίος ο λόγος παρεμβάσεως δύο ατόμων αφού δεν υπήρχε ξυλοδαρμός ή βίαιο συμβάν……Φοβήθηκα ότι θα χτυπήσει τον Μ. Χριστοφή γιατί είναι ο ίδιος κύριος και δεν θα χτύπαγε ποτέ»
-ότι (προκύπτει από την μη αναφορά) δεν υπήρξε προηγούμενη επίπτωση σε δερμάτινη πολυθρόνα ούτε προηγούμενος τραυματισμός.
Ο κ. Μ. Τσιριγώτης κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής την 3η Δεκεμβρίου 2010 ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στο περιστατικό κατά την εξέλιξη του παρά μόνο  μετά το τέλος αυτού, οπότε και μετέφερε τον Μάριο Χριστοφή εκτός του χώρου όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.
Επίσης ελήφθη υπόψη ότι κατά την ιατροδικαστική έκθεση με αριθμό 2452/01.12.2010 η Μαρία Καμούτση φέρει θλαστική εξοίδηση μετά μικρής εκδοράς στο άνω βλέφαρο δεξιού οφθαλμού, τραύμα συρραφέν στο πτερύγιο δεξιού ωτός, θλαστική εξοίδηση με εκχύμωση στο άνω τριτημόριο ΑΡ βραχίονα και εκχύμωση στον αριστερό μηρό. Άπαντα έχουν λάβει χώρα με την χρήση θλώντος αμβλέος οργάνου.
Η Επιτροπή ιπποδρομιών της ΦΕΕ ομόφωνα αποφασίζει : Απορρίπτει τις ως άνω  εξηγήσεις με την εξής ανά περίπτωση δικαιολογία :
Ως προς την παραβίαση των διατάξεων περί αυτοδικίας του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών ο καλούμενος παρείχε εξηγήσεις ερχόμενες  σε μείζονα ανακολουθία με την ως άνω αναλυτικώς παρατιθέμενα χωρία της καταθέσασας και κατά όλες τις παραδοχές αυτόπτου κας Άννας Δήμου , την οποία ο ίδιος αποδέχεται ως πλήρως αληθή, κατάθεση η οποία διαψεύδει σε κρίσιμο βαθμό τις παρασχεθείσες εξηγήσεις και την  επικαλούμενη ως ελάσσονα έκταση του περιστατικού, αποδεικνύοντας ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν εκτυλίχτηκαν κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.
Από την εκτίμηση των αναντίρρητα καταγεγραμμένων τρωθέντων σωματικών σημείων της Μαρίας Καμούτση, προκύπτει ότι υπήρξε οπωσδήποτε μείζονα της περιγραφόμενης σωματική επαφή με τον Μάριο Χριστοφή, αφού κατεγράφησαν από την ιατροδικαστική έκθεση τουλάχιστον τέσσερα τρωθέντα σημεία, τα οποία απέχουν μεταξύ τους ως προς την σωματοδομή του ανθρώπου και δεν είναι δυνατό να έχουν προέλθει από μία και μόνο κρούση, αλλά αποδεικνύουν πλείονες τρώσεις ή επαφές, μείζονος μάλιστα βαρύτητας και ορμής.
Από την ίδια ως άνω έκθεση καταγράφεται ως προκαλέσαν τις βλάβες όργανο θλον και αμβλύ, τούτου μη συνάδοντος με την γωνιακή επιφάνεια επίπλου, η οποία είναι μόνο αβλεία και διόλου θλώσα, καταδεικνύοντας την χρήση ή πρόκληση διά άλλου τινός τρόπου και όχι διά του περιγραφομένου.
Από το αυθημερόν του περιστατικού συνταχθέν Δελτίο Συμβάντων προκύπτει επίσης ότι η Μαρία Καμούτση προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαρκόπουλου με τις  ως άνω τρώσεις, συνεπώς τούτες με βεβαιότητα έλαβαν χώρα την ημέρα του συμβάντος και όχι σε μεταγενέστερο χρόνο, εξ’ ου και εδόθη εντολή για διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης.
Ο αναβάτης Τσιριγώτης αποδεδειγμένως κατά την κατάθεση τόσο της Άννας Δήμου όσο και του ίδιου του Μάριου Χριστοφή ήταν παρών στο περιστατικό και καταδήλως απέφυγε να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Ιπποδρομιών την πλήρη εκ μέρους του έποψη των γεγονότων, αντιθέτως κατέθεσε ολιγότερα απ’ όσα πράγματι αντελήφθη ιδίοις όμμασι, δυσχεραίνοντας με τον τρόπο αυτό το έργο της Επιτροπής.
Επειδή κατέστη αδύνατο για την Επιτροπή Ιπποδρομιών να καταλήξει σε ασφαλή κρίση για την εκ μέρους των εμπλεκομένων περαιτέρω διάπραξη αδικημάτων και ιδίως αυτών της εξύβρισης και απειλής, λόγω των προφανώς μη πλήρων καταθέσεων οι οποίες ήχθησαν ενώπιον της, καταθέσεις μη πλήρεις με ευθύνη των εμπλεκομένων και με πρόθεση τους να είναι τοιούτες.
Επειδή η  ως άνω πράξη με την κατά τα ως άνω διαστρωμένη (σελίδες 3 έως 4) αιτιολογία/νομική βάση, την οποία η παρούσα απόφαση και εδώ επαναλαμβάνει και στην οποία  αναφέρεται, απορρίπτει τις προβαλλόμενες εξηγήσεις του καλούμενου  και  κρίνει ότι πράγματι συνεπληρώθησαν οι προϋποθέσεις για την στοιχειοθέτηση της παράβασης  από τον καλούμενο της  άρθ. 4 § 3  του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών, ήτοι της αυτοδικίας εκ μέρους αναβάτη, υπό την έννοια ότι  για την άσκηση δικαιώματος που είχε ή θεώρησε ότι έχει, αυθαίρετα άσκησε αξίωση αμύνης και δύναται να επιβληθούν σε βάρος του οι ποινές που με τις διατάξεις αυτές επισείονται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και δυνάμει του άρθ. 10 εδ. γ΄ ΚΙ σε συνδυασμό με το άρθρο 4 § 3 του Ποινολογίου του Κ.Ι. :
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της ΦΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Επιβάλλει αποκλεισμό είκοσι (20) ιπποδρομικών ημερών στον Μάριο Χριστοφή του Σάββα και της Αικατερίνης αναβάτη δρομώνων ίππων. Ο αποκλεισμός έχει την έννοια των διατάξεων του άρθ. 4 § 10 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών. 

2. Η Επιτροπή είχε προσκαλέσει με την από 24 Ιανουαρίου 2011 κλήση προς παροχή εξηγήσεων/ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Ιπποδρομιών της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος την κυρία Μαρία Καμούτση – νέα αναβάτιδα Δρομώνων ίππων,  στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2011, κοινοποιηθείσας της προσκλήσεως νομίμως και εμπροθέσμως όπως αποδεικνύεται από της 24ης Ιανουαρίου 2011 ενυπόγραφη παραλαβή της κλήσης από την ίδια.  
Στην μνησθείσα συνεδρίαση εμφανίστηκε και κατέθεσε εγγράφως ότι επαναλαμβάνει την κατάθεση της ενώπιον της Ε.Ι. αναγνωρίζοντας αυτή ως απολύτως ακριβή. Επιπλέον παραδέχτηκε ότι εκστόμισε την λέξη «πατσαβούρα» μετά από λεκτική πρόκληση που εδέχθη από τον αναβάτη Μάριο Χριστοφή. 
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος, εν συνεχεία, λαβούσα υπόψη :
-Του περιεχομένου της κλήσεως προς παροχή εξηγήσεων, η οποία κατά τα ως άνω κοινοποιήθηκε και λαμβάνεται υπόψη στο σύνολο της άνευ πλήρους επιτόπου αναγραφής της προς αποφυγή επαναλήψεων. 
-Των εξηγήσεων που εδόθησαν και κατεγράφησαν ενυπόγραφα από την κληθείσα και των εξηγήσεων που εγγράφως κατετέθησαν.
-Τον Κώδικα Ιπποδρομιών, τις Γενικές Διατάξεις, τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα και την αντίληψη περί μέσης ηθικής και συναλλακτικών ηθών αποφάσισε τα εξής:
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών, αφού έλαβε υπόψη όλα τα ανωτέρω και τους ισχυρισμούς των καλουμένων και αφού μελέτησε τα στοιχεία της υποθέσεως,  ομόφωνα απέρριψε  τους ως άνω ισχυρισμούς με την εξής :
Επειδή η νέα αναβάτιδα Μαρία Καμούτση παραδέχτηκε ότι την 23.11.2010 εντός του χώρου όπου στεγάζεται το Σωματείο Αναβατών απηύθυνε προς τον αναβάτη Μάριο Χριστοφή τουλάχιστον μία υβριστική έκφραση και συγκεκριμένα την λέξη «πατσαβούρα», χωρίς η επικαλούμενη εκ μέρους του θιγόμενου προηγηθείσα πρόκληση να αποτελεί λόγο άρσης του καταλογισμού,
Η Επιτροπή κρίνει ότι πράγματι συνεπληρώθησαν οι προϋποθέσεις για την στοιχειοθέτηση της παράβασης  από την καλούμενη, των  άρθ. 4 § 2 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών, ήτοι ότι η κληθείσα με την πράξη της αυτή καταδεικνύει  υποτίμηση και ασέβεια προς το θεσμό της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος, αντικείμενη στο φίλαθλο πνεύμα, το οποίο υποχρεούνται να τηρούν οι αναβάτες και προπονητές και προσβάλλοντας το θεσμό της ΦΕΕ προσβάλλοντας με την έννοια του όρου του άρθ. 4 § 2 Κώδικα Ιπποδρομιών και δύναται να επιβληθούν σε βάρος τους οι ποινές που με τις διατάξεις αυτές επισείονται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος  δυνάμει του άρθ. 10 του Κώδικα Ιπποδρομιών ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Την επιβολή αποκλεισμού είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών στην κληθείσα και ήδη τιμωρούμενη.
Αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής επί ένα (1) έτος από της κοινοποιήσεως της.
3. Η Επιτροπή είχε προσκαλέσει με την από 24 Ιανουαρίου 2011 κλήση προς παροχή εξηγήσεων/ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Ιπποδρομιών της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος τους   κ.κ.:
1) Μιχαήλ Τσιριγώτη-αναβάτη
2) Απόστολο Σταυρινό-αναβάτη
3) Περικλή Τσολακίδη-αναβάτη προπονήσεων
4) Άννα Δήμου- ιδιοκτήτρια δρομώνων ίππων
στη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2011, κοινοποιηθείσας της προσκλήσεως νομίμως και εμπροθέσμως όπως αποδεικνύεται υπό από 24ης Ιανουαρίου 2011 ενυπόγραφες παραλαβές των κλήσεων από τους ως άνω αναφερομένους.
Στην μνησθείσα συνεδρίαση εμφανίστηκαν άπαντες.
Άπαντες κατέθεσαν εγγράφως ότι επαναλαμβάνουν τις καταθέσεις τους αναγνωρίζοντας αυτές ως απολύτως ακριβείς, παρότι τους ετέθη με ρητή ερώτηση εκ μέρους των μελών της Επιτροπής η πιθανότητα παραδρομής ή κακής μνήμης.
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος, εν συνεχεία, λαβούσα υπόψη :
-του περιεχομένου της κλήσεως προς παροχή εξηγήσεων, οι οποίες κατά τα ως άνω κοινοποιήθησαν και λαμβάνονται υπόψη στο σύνολό τους άνευ πλήρους επιτόπου αναγραφής τους προς αποφυγή επαναλήψεων
-των  εξηγήσεων που εδόθησαν και κατεγράφησαν ενυπόγραφα από τους κληθέντες και των εξηγήσεων που εγγράφως κατετέθησαν.
-τον Κώδικα Ιπποδρομιών, τις Γενικές Διατάξεις, τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα και την αντίληψη περί μέσης ηθικής και συναλλακτικών ηθών αποφάσισε τα εξής:
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών, αφού έλαβε υπόψη όλα τα ανωτέρω και τους ισχυρισμούς του καλουμένων και αφού μελέτησε τα στοιχεία της υποθέσεως,  ομόφωνα απέρριψε τους ως άνω ισχυρισμούς με την εξής :
Επειδή οι εξηγήσεις των καλουμένων με το ως άνω περιεχόμενο τους όπως κατεγράφη, αποκλείουν το ενδεχόμενο προφανούς παραδρομής ή κακής αναδρομής της μνήμης των καταθεσάντων κατά την διαδικασία των καταθέσεων και επειδή, αποκλειομένης της παραδρομής και του ενδεχομένου κακής μνήμης αποδεικνύεται ότι οι χαρακτηριστικές ανακολουθίες και αντιφάσεις  στις καταθέσεις των κληθέντων δεν έλαβαν χώρα τυχαία αλλά με πρόθεση.
Επειδή οι ως άνω πράξεις με την κατά περίπτωση αιτιολογία τους ήτοι, ο αναβάτης Τσιριγώτης επειδή κατά την κατάθεση του ενώπιον της συνεδρίασης της Επιτροπής της 3ης Δεκεμβρίου 2010 και στην εξέταση που έλαβε χώρα για την καταγγελία της Μαρίας Καμούτση εναντίον του  Μάριου Χριστοφή, προέκυψε από την κατάθεση τόσο της κας Άννας Δήμου όσο και του ίδιου του Μάριου Χριστοφή ότι  ήταν παρών σε όλο το περιστατικό. Αντιθέτως ωστόσο απέφυγε να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Ιπποδρομιών την πλήρη εκ μέρους του έποψη των γεγονότων, αρνούμενος ότι ήταν παρών σε όλο το περιστατικό, ήτοι αντιθέτως κατέθεσε ολιγότερα απ’ όσα πράγματι αντελήφθη ιδίοις όμμασι και συγκεκριμένα κατέθεσε ότι «είδα τον Μάριο, τον τράβηξα για να αποφορτίσω την ατμόσφαιρα…..όταν έβγαλα έξω τον Χριστοφή δεν υπήρχε σωματική επαφή  μεταξύ αυτού και της Καμούτση» ενώ η κα Άννα Δήμου κατέθεσε ότι η κα Καμούτση όρμησε προς τον κ. Χριστοφή και τον έπιασε από τα μαλλιά  και αυτός την σταμάτησε πιάνοντας της τα χέρια, ενώ τόσο αυτή όσο και ο κ. Τσιριγώτης επενέβησαν προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή και μετά η κα Καμούτση επέπεσε σε έπιπλο/συρταριέρα, ο δε Τσιριγώτης ήταν παρών σε όλο το περιστατικό. Ο ίδιος ο καλούμενος κ. Τσιριγώτης δεν κατέθεσε τίποτε περί επιπτώσεως της κας Καμούτση σε συρταριέρα, επικαλούμενος αδυναμία μνήμης. Η παρουσία του κ. Τσιριγώτη ωστόσο την στιγμή της φερόμενης προσπάθειας της κας Καμούτση να επιτεθεί στον κ. Χριστοφή επιβεβαιώνεται και από τον ίδιο τον κ. Χριστοφή στις έγγραφες εξηγήσεις του αλλά και από την από 3ης Δεκεμβρίου 2010 κατάθεση του Απόστολου Σταυρινού, ο οποίος επί λέξει καταθέτει : «…εγώ έφυγα την στιγμή που ο ένας έβριζε τον άλλο…….την στιγμή που έφυγα ήταν ακόμα μέσα ο Τσιριγώτης, ο Περικλής Τσολακίδης και η γραμματέας Άννα Δήμου».
Ο αναβάτης Απόστολος Σταυρινός επειδή κατά την κατάθεσή του ενώπιον της συνεδρίασης της Επιτροπής της 3ης Δεκεμβρίου 2010 και στην εξέταση που έλαβε χώρα για την καταγγελία της Μαρίας Καμούτση εναντίον του  Μάριου Χριστοφή, προέκυψε από την κατάθεση του κ. Τσιριγώτη κατά τη διάρκεια του επεισοδίου να είναι εντός του χώρου όπου έγινε το περιστατικό (χώρος συνελεύσεων), ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι έφυγε όταν ξεκίνησε ο ένας να βρίζει τον άλλον (εννοεί οι Χριστοφής και Καμούτση). Η κατάθεση του αυτή έρχεται επίσης και σε πλήρη ανακολουθία με την από 3ης Δεκεμβρίου 2010 κατάθεση του Περικλή Τσολακίδη σύμφωνα με την οποία ο Σταυρινός είχε φύγει από το χώρο του επεισοδίου προ της ελεύσεως της Μ. Καμούτση.
Ο αναβάτης προπονήσεων Περικλής Τσολακίδης επειδή κατά την κατάθεσή του ενώπιον της συνεδρίασης της Επιτροπής της 3ης Δεκεμβρίου 2010 και στην εξέταση που έλαβε χώρα για την καταγγελία της Μαρίας Καμούτση εναντίον του  Μάριου Χριστοφή, όπως προέκυψε από την κατάθεση του κ. Τσιριγώτη κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ήταν εντός του χώρου όπου έγινε το περιστατικό (χώρος συνελεύσεων), ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι  έφτιαξε ένα καφέ και έφυγε, η δε νέα αναβάτιδα Μ. Καμούτση δεν είχε εμφανιστεί ακόμη. Από την κατάθεση του Απόστολου Σταυρινού όμως προκύπτει ότι όταν ο Σταυρινός έφυγε από τον σύνδεσμο η  Καμούτση ήταν ήδη εκεί και με τον Χριστοφή είχαν ήδη αρχίσει να «βρίζουν ο ένας τον άλλον», γεγονός για το οποίο ο καλούμενος Π. Τσολακίδης δεν αναφέρει τίποτε, αντιθέτως καταθέτει ότι έφυγε προ ενάρξεως του επεισοδίου και ελεύσεως της Μ. Καμούτση.
Η ιδιοκτήτρια Κα Άννα Δήμου επειδή κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Ιπποδρομιών την 17η Δεκεμβρίου 2010 ότι κατά την διάρκεια του επεισοδίου ο Μάριος Χριστοφής δεν έβρισε και δεν μίλησε υποτιμητικά στην Μ. Καμούτση. Πλην όμως ο Απόστολος Σταυρινός κατέθεσε ότι οι εμπλεκόμενοι Μ. Καμούτση και Μ. Χριστοφής έβρισαν ο ένας τον άλλο.  
Η Επιτροπή κρίνει ότι πράγματι συνεπληρώθησαν οι προϋποθέσεις για την στοιχειοθέτηση της παράβασης  από τους καλούμενους, των  άρθ. 4 §  2 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών, ήτοι ότι οι κληθέντες καταδεικνύουν υποτίμηση και ασέβεια προς το θεσμό της Επιτροπής Ιπποδρομιών, προσβάλλοντας με την έννοια του όρου του άρθ. 4 § 2 Κώδικα Ιπποδρομιών και δύναται να επιβληθούν σε βάρος τους οι ποινές που με τις διατάξεις αυτές επισείονται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος δυνάμει του άρθ.10 του Κώδικα Ιπποδρομιών, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Την επιβολή αποκλεισμού είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών εις ένα έκαστο των κ.κ. Τσιριγώτη, Σταυρινό και Τσολακίδη με ισόχρονη αφαίρεση των χρωμάτων ιδιοκτησίας για την ιδιοκτήτρια Κα Άννα Δήμου, απαγόρευσης συμμετοχής και απαγόρευσης παραμονής ή διέλευσης από όλους τους χώρους ευθύνης και αρμοδιότητος της Φ.Ε.Ε για τους λοιπούς αναβάτες.
Ο αποκλεισμός έχει την έννοια των διατάξεων του άρθ. 4 § 10 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών.
Γίνεται μνεία ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής Ιπποδρομιών.
Γίνεται μνεία ότι υφίσταται η δυνατότητα άσκησης έφεσης εντός τεσσάρων ημερών ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος.
Οι τιμωρηθέντες καλούνται να παραλάβουν αντίγραφο της παρούσης από την γραμματεία της Επιτροπής Ιπποδρομιών εντός τριών ημερών από της κάτωθι ημερομηνίας εκδόσεως της προς γνώσιν τους και για τις νόμιμες συνέπειες. Σε περίπτωση μη προσελεύσεως η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΦΕΕ και στον πίνακα ανακοινώσεων έξωθεν των γραφείων της Επιτροπής Ιπποδρομιών, οπότε και η απόφαση τεκμαίρεται κοινοποιηθείσα κατ’ άρθ. 11 Κ.Ι.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΚΟΝΤΟΣ – Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Επειδή εκτιμούμε ως πολύ σοβαρά τα περιστατικά που αναφέρονται, θα επανέλθουμε αύριο με ξεχωριστό δημοσίευμα και εκτενή σχολιασμό των γεγονότων που διαδραματίστηκαν.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»