Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Οι ανακοινώσεις των υποψηφίων για τα βραβεία Eclipse Awards

Όπως είχαμε αναφερθεί ήδη σε προηγούμενο δημοσίευμά μας την Πέμπτη ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα 40α ετήσια βραβεία Eclipse Awards που θα λάβουν χώρα στις 17 Ιανουαρίου.Τελικά σε ο, τι αφορά στο κορυφαίο βραβείο της βραδιάς (και της χρονιάς επίσης) θα ζήσουμε μία πραγματική «τιτανομαχία», μία τρομερή αναμέτρηση μεταξύ των Zenyatta, Blame και Goldikova! (Σημ. «Ιπποδρομιών»: φαντάζεστε να τους βλέπαμε όλους μαζί και σε μία αναμέτρηση στις κούρσες;) Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή μιας και ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τις 17 συνολικά κατηγορίες βραβείων που αφορούν τόσο σε ίππους όσο και σε αναβάτες.
Στην κατηγορία Horse of the Year όπως ήδη αναφέραμε έχουμε «σύγκρουση γιγάντων»! Αρχικά ο περισσότερος κόσμος «έβλεπε» ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ του νικητή στο 2010 BreedersCup Classic, του 4ετούς Blame και της 2ης στην άφιξη Zenyatta (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα). Το «τρίο» συμπλήρωσε η Goldikova, η απόλυτη κυρίαρχος πρωταθλήτρια σε στίβο turf που σημείωσε το ασύλληπτο ρεκόρ των τριών συνεχόμενων νικών στο BreedersCup Mile (πατήστε εδώ για να δείτε τη φετινή της επικράτηση) και η οποία «έβαλε πλώρη» για ένα δεύτερο συνεχόμενο βραβείο Eclipse Award στην κατηγορία champion turf female, στην οποία είναι επίσης υποψήφια. Να προσθέσουμε εδώ πως η 5ετής Goldikova έχει ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό βραβείο Cartier Racing Award στην κατηγορία Horse of the Year για το 2010.
Η 6ετής πλέον Zenyatta στάθηκε άτυχη στις δύο τελευταίες φορές που ήταν και πάλι υποψήφια για το βραβείο Horse of the year Eclipse Award μιας και «έπεσε» πάνω στον Curlin (το 2008) και στη Rachel Alexandra (το 2009), χάνοντας καθαρά και στις δύο περιπτώσεις. Πάντως θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη η επικράτησή της φέτος στην κατηγορία older female championship, κάτι που αν συμβεί θα είναι για 3η συνεχόμενη φορά (!)
Ο 4ετής Blame από την άλλη (ο τρίτος συνδιεκδικητής στην κατηγορία Horse of the Year) είναι για φέτος το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κατηγορία champion older male.
Αναφέροντας κάποια στοιχεία επί της διαδικασίας να σημειώσουμε πως η καταληκτική ημερομηνία για τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος των τριών χορηγών οι οποίοι ψηφίζουν στα βραβεία (National Thoroughbred Racing Association, National Turf Writers And Broadcasters και Daily Racing Form) ήταν η περασμένη Τρίτη, ενώ σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής (ψήφισαν οι 238 από τους 251). Οι τελικοί υποψήφιοι (η τελική τριάδα σε κάθε κατηγορία) για τα βραβεία Eclipse προέκυψαν από τη βαθμολόγηση των εκλεκτόρων με το σύστημα βαθμολόγησης 10 – 5 – 1, ενώ για το νικητή του βραβείου μετρά μόνον η προτίμηση της πρώτης επιλογής τους. Η εκδήλωση της απονομής θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο Fontainebleau Miami Beach της Florida, ενώ να θυμίσουμε πως εκτός των βραβείων της βραδιάς θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο Eclipse η ομάδα της Zenyatta.
Ας δούμε όλες τις κατηγορίες των βραβείων με τις υποψηφιότητές τους (η αναφορά τους στους πίνακες γίνεται με αλφαβητική σειρά):


Κατηγορία βραβείου

Ίππος
Horse of the Year
Blame
Goldikova (Ire)
Zenyatta
Two-Year-Old Male
Boys At Tosconova
To Honor and Serve
Uncle Mo
Two-Year-Old Filly

Awesome Feather
R Heat Lightning
Turbulent Descent
Three-Year-Old Male

Eskendereya
Lookin At Lucky
Paddy O’Prado
Three-Year-Old Filly

Blind Luck
Evening Jewel
Havre de Grace
Older Male

Blame
Quality Road
Richard’s Kid

Older Female


Life at Ten
Unrivaled Belle
Zenyatta

Male Sprinter


Big Drama
Majesticperfection
Smiling Tiger

Female Sprinter


Champagne d’Oro
Dubai Majesty
Rightly So

Male Turf Horse


Dangerous Midge
Gio Ponti
Winchester
Female Turf Horse

Goldikova (Ire)
Proviso (GB)
Tuscan Evening (Ire)

Steeplechase Horse


Arcadius
Percussionist
Slip Away

Owner


Claiborne Farm and Adele B. Dilschneider
Mr. and Mrs. Jerome S. Moss
WinStar Farm

Breeder


Adena Springs
Claiborne Farm and Adele B. Dilschneider
Brereton C. Jones

Trainer


Bob Baffert
Todd Pletcher
John Shirreffs

Jockey


Ramon Dominguez
Garrett Gomez
John Velazquez

Apprentice Jockey


Forest Boyce
Omar Moreno
Angel Serpa

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»