Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σύγκρουση τριών αλόγων και πολλαπλές ανατροπές στις πρωινές προπονήσεις

Παραλίγο να είχαμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και μάλιστα είναι απορίας άξιον πως τελικά απεφεύχθησαν τα χειρότερα. Τρεις ίπποι μαζί με τους αναβάτες τους ανετράπησαν μετά από σύγκρουση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στο ιπποδρόμιο Santa Anita το πρωί της περασμένης Τετάρτης, παρόλα αυτά το αξιοσημείωτο είναι πως τόσο κανένας από τους αναβάτες όσο και κανένας από τους ίππους που ενεπλάκησαν στο συμβάν δεν τραυματίστηκε σε ένα ατύχημα που – εκ πρώτης όψεως – φάνηκε πως ήταν πολύ σοβαρό.
Το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 7:20 πμ (τοπική ώρα) όταν μία άτρεχτη φοράδα του προπονητή Richard Mandella η οποία είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στο μηχάνημα εκκίνησης των 1200 μέτρων ξεπετάχτηκε ξαφνικά μπροστά από ένα ζευγάρι αλόγων που γκαλοπάριζε μαζί (και οι δύο τρόφιμοι του προπονητή David Hofmans που γύμναζαν παρέα). Μάλιστα οι δύο ίπποι μόλις είχαν τελειώσει τη «δουλειά» και κατευθύνονταν προς την έξοδο της πίστας.
Την πιο άσχημη πτώση είχε ο αναβάτης Iggy Puglisi που προπονούσε έναν από τους ίππους του προπονητή Hofmans και ο οποίος κυριολεκτικά εκσφενδονίστηκε στην πίστα, για να παραληφθεί στη συνέχεια από ασθενοφόρο (αργότερα βέβαια διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία του όπως και οι υπόλοιποι).
Να προσθέσουμε τέλος πως μετά από το ατύχημα η πίστα έκλεισε για 25 περίπου λεπτά, ενώ στο διάστημα αυτό οι υπεύθυνοι του ιπποδρόμιου (εκμεταλλευόμενοι το «νεκρό χρόνο») προέβησαν  - νωρίτερα από ο, τι συνήθως - στην αποκατάσταση της επιφάνειας του στίβου.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»