Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Με αφορμή τις αλλαγές που συντελούνται σε όλες τις ΔΕΚΟ μας δίνεται σήμερα η ευκαιρία να διατυπώσουμε ορισμένες σκέψεις που αφορούν στον Ελληνικό Ιππόδρομο.
Αν εξετάσουμε τις διαβουλεύσεις που αφορούν στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών για παράδειγμα, θα δούμε πως η «συνταγή» που ακολουθείται (ή που πρόκειται να ακολουθηθεί) είναι μισθολογικές μειώσεις, μείωση προσωπικού, συγχωνεύσεις (όπου είναι εφικτό), μετατάξεις προσωπικού, αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, επαναχάραξη των δρομολογίων και των διαδρομών. Να θυμίσουμε εδώ πως οι αστικές συγκοινωνίες (στο σύνολό τους) ανήκουν στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Για τον ΟΔΙΕ - που είναι επίσης ζημιογόνα ΔΕΚΟ - μέχρι στιγμής έχει γίνει μείωση (από πέρσι) των εκτάκτων υπαλλήλων του και με βάση την πρόσφατη Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται περαιτέρω μείωσή τους (της τάξης του 15,00% για φέτος), έγινε επίσης μισθολογική μείωση όλων των εργαζομένων του σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών για τα ανώτατα ποσά αποδοχών που θεσπίστηκαν για το σύνολο των Δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή αυτά τα μέτρα δεν είναι αρκετά προκειμένου να επιτευχθεί η ισοσκέλιση εσόδων – εξόδων (διότι η κερδοφορία – μετά και την τελευταία μακρά διακοπή της Ελληνική ιπποδρομιακής δραστηριότητας – αποτελεί «μακρινό όνειρο») που θεωρείται «κόκκινη γραμμή» για όλες τις ΔΕΚΟ ανεξαιρέτως, θα πρέπει αναγκαστικά να εξεταστούν και να εφαρμοστούν και άλλου τύπου μέτρα (όπως για παράδειγμα η αύξηση της γκανιότας, η οποία μάλιστα εκτιμούμε πως θα έρθει συντομότατα). Η γενική μας διαπίστωση είναι πως παρακολουθώντας τι ακριβώς συμβαίνει στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ «παίρνουμε γεύση» του τι περίπου πρόκειται να εφαρμοστεί και στον ΟΔΙΕ, με κάποιες βεβαίως παραλλαγές. Και το τελευταίο το λέμε διότι τα σχέδια της Κυβέρνησης είναι διαφορετικά για κάθε ΔΕΚΟ (πχ άλλες συγχωνεύονται, άλλες καταργούνται, άλλες ιδιωτικοποιούνται, άλλες αναζητούν στρατηγικό επενδυτή και άλλες απλώς εξυγιαίνονται). Το σίγουρο πάντως είναι πως ο, τι βλέπουμε να συμβαίνει στις άλλες ΔΕΚΟ σήμερα λειτουργεί ως «προθάλαμος» για ανάλογες ενέργειες που αφορούν στον Ελληνικό Ιππόδρομο και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»