Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας

Ο Ειδικός Γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών κύριος Γ. Κυριακός εξέδωσε Εγκύκλιο με την οποία συστήνονται περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ (σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισθέντα από το Κοινοβούλιο Νόμο 3899/2010). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ημερησίας» (πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα):


- Τίθεται νέο ανώτατο όριο μικτών αποδοχών και με βάση αυτό κανείς εργαζόμενος στις ΔΕΚΟ δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4.000,00 € μηνιαίως (με εξαίρεση τους Προέδρους, Διοικητές και Διευθύνοντες Συμβούλους για τους οποίους ορίζεται ως ανώτατη αμοιβή το ποσό των 5.856,08 € μηνιαίως)
-   Επιβάλλεται μείωση των αποδοχών κατά 10,00% μηνιαίως και μέχρι του ποσού των 1.800,00 € όταν αυτές  υπερβαίνουν (υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση) το ποσό αυτό (εξαιρούνται το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας καθώς και τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα)
- Η  συνολική μείωση των αποδοχών που επέρχεται με την εφαρμογή των ανωτέρω  μέτρων  δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κατά μήνα το 25% των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά που θα καταβάλλονταν χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων αυτών (Σημ. «Ιπποδρομιών»: αυτό που εμείς εκτιμούμε είναι πως οι μειώσεις «θα κινηθούν στα όρια» του 25,00% που προβλέπεται από την Εγκύκλιο, τουλάχιστον σε ο, τι αφορά στον ΟΔΙΕ).

Είναι προφανές πως η κρίση βαθαίνει περισσότερο στον Ελληνικό Ιππόδρομο και μάλιστα εκεί που «πονάει» ιδιαίτερα σήμερα, δηλαδή στα εργασιακά ζητήματα. Οι οδηγίες της Εγκυκλίου (πατήστε εδώ για να τη διαβάσετε ολόκληρη) σε ο, τι αφορά στον ΟΔΙΕ ο οποίος πρέπει εσπευσμένα να κάνει την «υπέρτατη προσπάθεια» για την ισοσκέλιση εσόδων – εξόδων του δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στην Ηγεσία του Οργανισμού, η οποία καλείται να λάβει «δύσκολες» και «σκληρές» αποφάσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την επικείμενη μείωση κατά 15,00% του συνολικού αριθμού των εκτάκτων υπαλλήλων του Ιπποδρόμου (σύμφωνα με άλλη Εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών) όπως και τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με την απόφαση για την περαιτέρω μείωση του – ήδη πληγέντος – εισοδήματος των προπονητών του Μαρκόπουλου, είναι προφανές πως «πυροδοτείται» νέα ένταση και εντείνεται το άσχημο κλίμα που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στον Ελληνικό Ιππόδρομο.
Εκτός από τις πολύ δυναμικές αντιδράσεις των προπονητών, εκτιμούμε πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (και ασφαλώς θα παρακολουθούμε συνεχώς τις εξελίξεις επί του θέματος για να σας ενημερώνουμε άμεσα) το πώς θα επιλέξουν να αντιδράσουν τόσο οι μόνιμοι όσο και οι έκτακτοι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ. Και αυτό το αναφέρουμε διότι στη «μετωπική σύγκρουση» που επιχείρησαν οι προπονητές δρομώνων ίππων ο ΟΔΙΕ απάντησε με ξένο προϊόν (Γαλλικές ιπποδρομίες), συνεχίζοντας την (έστω και σημαντικά μειωμένη) δραστηριότητά του. Στην περίπτωση όμως που υπάρξουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ιπποδρόμου (μονίμων ή/και εκτάκτων) τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν αισθητά για τον Οργανισμό. Η ούτως άλλως κρίσιμη πορεία του ΟΔΙΕ δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο και κάθε ημέρα που περνά φαίνεται σα να βαδίζει πλέον σε «τεντωμένο σχοινί».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»