Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

 Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τη ΦΕΕ 

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Οι «Ιπποδρομίες» αποστέλλουν σήμερα προς τη ΦΕΕ επιστολή με την οποία υπενθυμίζουν τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το 2009 και αφορούν στους τρόπους αποφυγής της συμμετοχής ντοπαρισμένων ίππων στις ιπποδρομίες. Θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε την επιστολή (μαζί με το δημοσίευμα και την τεχνική ανάλυση) και στην Ένωση των Προπονητών, η ιστοσελίδα τους όμως (http://www.epdi.gr/) δε λειτουργεί. Γι' αυτό, παρακαλούμε θερμά, όποιος προπονητής διαβάσει αυτό το δημοσίευμα ας επικοινωνήσει με τα e-mails των «Ιπποδρομιών» (serafeim.panagiotakis@yahoo.gr, serafeim.panagiotakis@gmail.com) για να μας δώσει κάποιο e-mail επικοινωνίας με την ΕΠΔΙ ώστε να τα προωθήσουμε.


Κορυδαλλός, 31-12-2010

Προς: Την Φίλιππο Ένωση
          της Ελλάδος (ΦΕΕ)
Κοιν.:  Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες

Συν. : Δύο (2)


Θέμα: Προτάσεις για την αποφυγή συμμετοχής ντοπαρισμένων ίππων στις ιπποδρομίες εξαιτίας εσφαλμένης εκτίμησης του χρόνου αποχής τους

Αξιότιμοι κύριοι,

Στις αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών της 28ης-12-2010 αναφέρεται μεταξύ των άλλων η περίπτωση του ίππου ΜΑΤΑΝΤΟΡ ο οποίος διαγωνίστηκε (και νίκησε) στις ιπποδρομίες της 12ης-11-2010 και μετά την εξέταση του δείγματός του βρέθηκε υπό την επήρεια θεραπευτικής ουσίας. Ο προπονητής του κατά την εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής  Ιπποδρομιών ανέφερε πως έλαβε σχετική άδεια από τον (καθ’ ύλην αρμόδιο) κτηνίατρο για να τον εγγράψει στις ιπποδρομίες, γεγονός που πιστοποίησε και ο κτηνίατρος.

Επειδή - γενικά - τέτοια φαινόμενα πλήττουν την αξιοπιστία του αθλήματος και επειδή μπορούν εύκολα (με μικρές παρεμβάσεις στις ισχύουσες Διατάξεις) να αποτραπούν πλήρως, προστατεύοντας παράλληλα τους φιλίππους όσο και την έντιμη - κατά τεκμήριο - πλειοψηφία των προπονητών του Ιπποδρόμου από ενδεχόμενες δόλιες ενέργειες προσώπων που καλύπτονται ενίοτε με ένα «πέπλο νομιμοφάνειας», σας αποστέλλω σημερινό δημοσίευμα του ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» (http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) που αναφέρεται στο συγκεκριμένο περιστατικό. Επίσης, σας αποστέλλω εκ νέου εργασία που έχετε ήδη στα χέρια σας από τις 27-04-2009 και αφορά στις μεθόδους καταπολέμησης του ντόπινγκ στις ιπποδρομίες (εργασία που συντάχθηκε κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης της ΦΕΕ εκείνην την εποχή για υποβολή σχετικών προτάσεων) στην οποία προτείνονται στοχευμένες ενέργειες για την αποτροπή τέτοιων ή ανάλογων περιπτώσεων (αποσπάσματα της εργασίας αυτής χρησιμοποιήθηκαν στο δημοσίευμα των«Ιπποδρομιών»).

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.


Με τιμή,

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου «Ιπποδρομιών»)
Συνημμένα:
1. Δημοσίευμα του ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» (http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) με τίτλο: «Η λύση υπάρχει, γιατί δεν εφαρμόζεται;»
2. Τεχνική ανάλυση με τίτλο: «Διερεύνηση μεθόδων καταπολέμησης του ντόπινγκ στις ιπποδρομίες»
«Ιπποδρομίες»



Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»