Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επαναλειτούργησε η ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ  


Τέθηκε σε επαναλειτουργία με νέα, σαφώς βελτιωμένη μορφή η ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ (http://www.panefil.com/index.html)
Οι «Ιπποδρομίες», θέτοντας εξαρχής ως στόχο την αντικειμενική, πλήρη και συνεχή ενημέρωση των φιλίππων, προτείνουμε στους αναγνώστες μας να επισκέπτονται και να διαβάζουν τα νέα και τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί, όπως επίσης συνιστούμε να είναι επιφυλακτικοί – προς το παρόν – για τις προθέσεις και τους σκοπούς του Σωματείου. Και αυτό το αναφέρουμε για τους εξής λόγους:

1)                Παρότι η ΠΑΝΕΦΙΛ καλεί τους φιλίππους να γίνουν μέλη της μέσω υποβολής αίτησης εγγραφής και ενώ ο υπεύθυνος λειτουργίας των «Ιπποδρομιών» Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης έχει αποστείλει την συγκεκριμένη φόρμα αίτησης (συστημένη μάλιστα) από τον περασμένο Απρίλιο, ουδεμία απάντηση έχει λάβει μέχρι τώρα (δείτε το σχετικό δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» στις 22-11-2010 με τίτλο: «Επιστολή του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΝΕΦΙΛ»). Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΝΕΦΙΛ κύριος Νίκος Παπαδάκης, όντας μέλος του ΔΣ δεν γνωρίζει προσωπικά – όπως απάντησε πρόσφατα σε σχετική ερώτηση μέσω e-mail – αν ο Σεραφείμ Παναγιωτάκης είναι ή όχι μέλος της ΠΑΝΕΦΙΛ σήμερα! (πράγμα που σημαίνει πως είτε δεν συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΑΝΕΦΙΛ τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2010 που κατατέθηκε η αίτηση εγγραφής, ή η έγκριση και η αποδοχή μίας αίτησης εγγραφής μέλους γίνεται με άλλες διαδικασίες που εμείς  οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε). Συνεπώς, σας προτείνουμε να είστε πολύ προσεκτικοί με τα προσωπικά σας δεδομένα και να εξετάσετε καλά την πιθανότητα εγγραφής στο συγκεκριμένο Σωματείο.
2)                Στην στήλη των ανακοινώσεων «Νέα και δραστηριότητες της ΠΑΝΕΦΙΛ» (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην συγκεκριμένη στήλη) δεν υπάρχει πουθενά ούτε απόφαση ΔΣ της ΠΑΝΕΦΙΛ, ούτε απόσπασμα πρακτικών Συνεδρίασης, ούτε αλληλογραφία του Σωματείου παρά μόνον ενέργειες συγκεκριμένου προσώπου (του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΝΕΦΙΛ κυρίου Παπαδάκη). Είναι δε χαρακτηριστικό πως τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί εκεί ως αλληλογραφία του Σωματείου δεν φέρουν καν την σφραγίδα του. Με άλλα λόγια, θεωρούμε πως η ιστοσελίδα λειτουργεί και ενημερώνεται χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες ενός και μόνου ανθρώπου και δεν απηχεί με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τις απόψεις της ΠΑΝΕΦΙΛ, αν η τελευταία εξακολουθεί να υφίσταται και να λειτουργεί. (Αλήθεια, πότε έγιναν για τελευταία φορά εκλογές ανάδειξης του ΔΣ της; Πότε έγινε για τελευταία φορά Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΑΝΕΦΙΛ; Υπάρχουν τα πρακτικά αυτών των Συνεδριάσεων;)

Η ανάγκη ύπαρξης και δραστηριοποίησης ενός Σωματείου ικανού να προστατεύει τους φιλίππους και τα συμφέροντά τους έχει επισημανθεί ήδη από παλιά. Στις 14 Απριλίου του τρέχοντος έτους ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης απέστειλε προς την ΠΑΝΕΦΙΛ με κοινοποίηση σε όλον τον Ιπποδρομιακό Τύπο επιστολή με θέμα: «Η σημασία του ρόλου της ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ. στην σημερινή ιπποδρομιακή πραγματικότητα» (μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη στο σχετικό σημερινό δημοσίευμα) με την οποία μάλιστα γνωστοποιούσε τότε προς το ΔΣ της την επιθυμία του να εγγραφεί ο ίδιος μέλος της ΠΑΝΕΦΙΛ. Δυστυχώς όμως, η ΠΑΝΕΦΙΛ επέλεξε να είναι σταθερά αποστασιοποιημένη από τις εξελίξεις που συγκλονίζουν κυριολεκτικά την ιπποδρομιακή κοινότητα επί μακρόν, ενώ οι μεμονωμένες ενέργειες προσώπων που τυγχάνει να βρίσκονται στο ΔΣ της δεν είναι ικανές να υποκαταστήσουν, ούτε να αναπληρώσουν το κενό από την απουσία δράσης της (πολλές μάλιστα από τις απόψεις που διατυπώνονται δημοσίως δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία των φιλίππων). Τέλος, η πρόσφατη ανάρτηση πολιτικής διαφήμισης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στην αρχική ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ (αλήθεια, η ανάρτηση έγινε με απόφαση του ΔΣ;) εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τους σκοπούς που υπηρετούσε η λειτουργία της ιστοσελίδας της μέχρι πρότινος τουλάχιστον (ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθεί το φαινόμενο). Προς επίρρωση των παραπάνω ισχυρισμών, υπάρχουν τα αντίστοιχα αποδεικτικά screenshots της προηγούμενης μορφής της ιστοσελίδας της ΠΑΝΕΦΙΛ (με την καταχώρηση πολιτικής διαφήμισης του Προέδρου της κυρίου Σωτήρη Μεταξά) καθώς και τα e-mails της προσωπικής αλληλογραφίας του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη, για όποιον πιθανώς θεωρεί πως δεν τεκμηριώνονται επαρκώς οι θέσεις μας.

Η ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ επαναλειτουργεί και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία.
Απομένει τώρα να επαναλειτουργήσει (σωστά πλέον αυτή την φορά) και η ΠΑΝΕΦΙΛ.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»