Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αποφοίτησαν οι πρώτοι νέοι προπονητές από την Σχολή Ιπποδρομιακών Επαγγελμάτων

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η φοίτηση για σχεδόν όλους όσους παρακολούθησαν τα μαθήματα του Τμήματος Προπονητών της Σχολής Ιπποδρομιακών Επαγγελμάτων. Μετά και την διεξαγωγή γραπτών και προφορικών εξετάσεων επικυρώθηκε από την ΦΕΕ η τελική βαθμολογία τους, η οποία αναλυτικά έχει ως εξής (με άριστα το 60 και βάση το 30):
 

ΓΚΙΩΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - 55,2
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ - 53,5
ΚΑΡΛΕΣ ΑΡΙΑΔΝΗ - 51,9
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - 51
ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 50,2
ΜΠΑΡΙΑΜΟΓΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - 49,7
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ - 48,5
ΚΑΣΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - 47,1
ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - 46,7
ΦΑΜΠΙΕΝ - 45,2
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - 41,7
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - 41
ΣΙΝΤΛΕΡ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - 38,7
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - 38,2
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 31,7


Υπάρχουν επίσης ένας υποψήφιος που δεν κατόρθωσε να περάσει την βάση στις εξετάσεις (ΔΡΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  - βαθμολογία: 27,5) καθώς και ο Χαρίτος Λεοντσίνης ο οποίος φοίτησε μεν στην Σχολή αλλά δεν προσήλθε για τις τελικές εξετάσεις (μένει να διευθετήσει αυτή την εκκρεμότητα για να ονομαστεί μαζί με τους υπόλοιπους επιτυχόντες βοηθός προπονητή).
Για τους Φίλιππο Μπαριάμογλου και Γιώργο Αλιμπινίση που είχαν προσωρινή (ο πρώτος) και πριβέ (ο δεύτερος) άδειες μέχρι πρότινος, από τις 15-11-2010 τους χορηγήθηκε κανονική άδεια προπονητή, ενώ οι υπόλοιποι επιτυχόντες υποχρεούνται για ένα εξάμηνο (που σωστά η ΦΕΕ «δέχεται» ο χρόνος αυτός να ξεκινά ημερολογιακά από την 1-9-2010 για να επιταχύνει τις διαδικασίες) να ασκηθούν κοντά σε εν ενεργεία προπονητές.
Ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των Ελληνικών Ιπποδρομιών έγινε πριν από λίγο καιρό με την αποφοίτηση των πρώτων (μετά από πολλά χρόνια) μαθητευόμενων αναβατών ενώ σήμερα πλέον έχουμε την αποφοίτηση των πρώτων νέων ασκούμενων βοηθών προπονητών. Η είσοδος νέων ανθρώπων και δη επαγγελματιών στον χώρο αναμφίβολα τροφοδοτεί με ελπίδα το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Ειδικά σε ο, τι αφορά στους προπονητές θα μπορέσει στο μέλλον να επιτευχθεί μία «αποσυμφόρηση» εξαιτίας του γεγονότος πως σήμερα ελάχιστοι προπονητές έχουν στην προπόνησή τους πολλούς δρόμωνες. Η διασπορά των ίππων σε αρκετούς προπονητές που θα επιτευχθεί προσεχώς αναμένεται να «αναζωογονήσει» μεσο - μακροπρόθεσμα τις εγγραφές (λόγω του αυξημένου αριθμού προπονητών και της μείωσης του μέσου όρου ίππων ανά προπονητή και ιδιοκτήτη, που δημιουργεί μέχρι και σήμερα σημαντικά προβλήματα στην άρτια συμπλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος.
Υπολείπεται κατά την γνώμη μας μία εξίσου σημαντική ενέργεια για την υποβοήθηση όχι μόνον της επαρκούς συμπλήρωσης του αγωνιστικού προγράμματος αλλά της ίδιας της ιπποδρομιακής δραστηριότητας εν γένει και αυτό δεν είναι άλλο από την θέσπιση κινήτρων για την είσοδο στον χώρο νέων ιδιοκτητών και για την ενίσχυση του ζωικού δυναμικού των υπαρχόντων στάβλων μέσω αγορών νέων ίππων. Μέσα από την ανάπτυξη μπορεί να ξεπεραστεί η ιπποδρομιακή κρίση. Μέτρα ενίσχυσης σε έμψυχο και ζωικό δυναμικό θεωρούνται ικανά να δώσουν «ώθηση» στις χειμάζουσες Ελληνικές Ιπποδρομίες και να φέρουν επιτέλους την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Αφού ευχηθούμε καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους αποφοιτήσαντες επιτυχώς από το Τμήμα Προπονητών της Σχολής Ιπποδρομιακών Επαγγελμάτων, να σημειώσουμε πως η λειτουργία όλων των τμημάτων της Σχολής πρέπει να συνεχίζεται αμείωτα ώστε να δούμε στο μέλλον να βγαίνουν από αυτά νέοι Ιπποκόμοι, νέοι βοηθοί Αφέτη κλπ. Ο Ελληνικός Ιππόδρομος έχει ανάγκη από «νέο αίμα» και η γνώση μαζί με την εξειδίκευση και την κατάρτιση αποτελούν τα «διαβατήρια» των νέων επαγγελματιών στον μαγικό κόσμο των Ιπποδρομιών.


Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»