Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

2011 – έτος ορόσημο για τον Ελληνικό Ιππόδρομο

Ένας από τους βασικούς στόχους του Κρατικού Προϋπολογισμού που πρόκειται να συνταχθεί για το έτος 2011 είναι η υλοποίηση μίας σειράς δράσεων για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ μέσω εταιρικών αναδιαρθρώσεων και ορθολογικότερης οργάνωσής τους με απώτερο στόχο να καταφέρουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα. Μεταξύ των ΔΕΚΟ για τις οποίες προσφάτως έγινε πολύς λόγος και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ελλειμματικών Οργανισμών του Δημοσίου βρίσκεται και ο ΟΔΙΕ. Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για την τύχη του, άλλα τόσα φημολογούνται, το σίγουρο είναι πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να αναστραφεί (αν αυτό είναι πλέον εφικτό) η καθοδική πορεία των εσόδων του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» στις προθέσεις του Οικονομικού Επιτελείου σε ο, τι αφορά στην εξυγίανση του ΟΔΙΕ, εκτός της μείωσης του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους του δίνεται βαρύτητα στην προσπάθεια για αύξηση των εσόδων του.
Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από το συγκεκριμένο δημοσίευμα (εφόσον αποτυπώνει με ακρίβεια και σαφήνεια τις προθέσεις του Υπουργείου) είναι πως δεν διαφαίνεται βούληση για αποκρατικοποίηση, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Βεβαίως είναι απορίας άξιο πώς θα επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αύξηση των εσόδων σε τέτοιο βαθμό που να φέρει ικανοποίηση στους Κυβερνητικούς αξιωματούχους και να επιτρέψει στον ΟΔΙΕ να παραμείνει κρατικός. Μάλιστα, ενόψει των τρεχουσών εξελίξεων στο θέμα της ρύθμισης του Διαδικτυακού στοιχηματισμού με την χορήγηση περιορισμένου αριθμού αδειών (όπως αναφέρεται στο ίδιο πάντα δημοσίευμα) η θέση του ΟΔΙΕ στο ευρύτερο «στοιχηματικό περιβάλλον» αναμένεται να δυσχερανθεί έτι περαιτέρω.
Το 2011 εκ των πραγμάτων θα αποβεί έτος – ορόσημο για τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών που θα επακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα θα χαράξουν καθοριστικά την πορεία του ΟΔΙΕ για τα επόμενα χρόνια. Ευχή όλων μας είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν τώρα και στο μέλλον να αποδώσουν τα αναμενόμενα και ο Ελληνικός Ιππόδρομος να μπορέσει να βαδίσει και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»