Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τυχερά παιχνίδια: Αντιδρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ στην αύξηση της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών

Έστειλαν επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία κοινοποίησαν και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αναζήτηση ισοδυνάμων στην αύξηση της φορολόγησης τυχερών παιχνιδιών 

Στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής
Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Με τέτοια φορολόγηση καταστρέφεται με μαθηματική ακρίβεια και από μελέτες ειδικών η ανακύκλωση πάνω στην οποία είναι βασισμένη όλη η φιλοσοφία των παιχνιδιών».

Αναλυτικά:

«Κύριοι,
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιεύματα του Τύπου και εν γένει τις ανακοινώσεις και πληροφορίες από τα ΜΜΕ για πιθανή αναζήτηση ισοδύναμων για φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, το οποίο ασφαλώς πλήττει θανάσιμα τον κλάδο μας, κρίναμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:

Η εμπειρία του παρελθόντος μάς έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες και κινήσεις απέτυχαν παταγωδώς διότι απεδείχθη περίτρανα ότι τέτοιου είδους επιβολή φόρου στα τυχερά παιχνίδια, σε έναν κλάδο που ήδη υπερφορολογείται, τον οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή και στον αφανισμό. Με τέτοια φορολόγηση καταστρέφεται με μαθηματική ακρίβεια και από μελέτες ειδικών η ανακύκλωση πάνω στην οποία είναι βασισμένη όλη η φιλοσοφία των παιχνιδιών
(σημ. «Ιπποδρομιών»: «ακούει» τίποτα, κανείς, στον ΟΔΙΕ;…). Ήδη 4.500 πρακτορεία είναι στο όριο της βιωσιμότητας. H κίνηση αυτή, εάν εφαρμοστεί, όχι μόνο δεν θα φέρει αύξηση εσόδων στο κράτος αλλά αντίθετα θα φέρει μείωση, για τον λόγο ότι θα μειωθεί δραματικά ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να αποδίδεται λιγότερος φόρος στο ελληνικό δημόσιο, ταυτόχρονα δε, το δεύτερο μεγαλύτερο κακό που θα επέλθει είναι να οδηγηθεί όλη η μάζα των πελατών στον παράνομο στοιχηματισμό, τη μάστιγα που χρόνια προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε σε συνεργασία με την πολιτεία.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όσο πιο ξεκάθαρα μπορούμε, ότι ο κλάδος των πρακτόρων επειδή βρίσκεται οριακά σε μια κατάσταση επιβίωσης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην αντιδράσει όπως αυτός γνωρίζει και με τον τρόπο που το έχει πράξει στο παρελθόν, με μόνο κριτήριο την επιβίωσή του σε οποιαδήποτε επιβολή επιπλέον φόρου -επιβάρυνσης δικής του, του Οργανισμού και των πελατών του,- γιατί ήδη αυτοί οι τρεις φορολογούνται με πολύ υψηλούς συντελεστές και εννοούμε ότι: οι εταιρείες των πρακτορείων, με 26% επιπλέον της φορολόγησής τους ως φυσικά πρόσωπα, στην ΟΠΑΠ ΑΕ πλην του φόρου που της αναλογεί ως Ανώνυμη εταιρεία επιπλέον με 30% φόρο στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών της και 20% φορολόγηση στα κέρδη των πελατών.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και ότι δεν θα προβείτε στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου, που θα φέρει την ολοσχερή καταστροφή σε 4.500 οικογένειες και 20.000 εργαζόμενους σε αυτές».


Πηγή: www.businessnews.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Όσοι είναι τακτικοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών», θα πρέπει να θυμούνται πως από τις 28 Μαΐου έχουμε προϊδεάσει άπαντες πως μέσα στο φθινόπωρο που διανύουμε πρόκειται να έρθει στο προσκήνιο και ένα άλλο «καυτό θέμα», που έχει να κάνει με την προμήθεια των πρακτόρων. Επειδή λοιπόν οι εξελίξεις αναμένονται «πυκνές» και σε πολλά επίπεδα, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα γεγονότα που διαδραματίζονται και που σε κάθε περίπτωση αφορούν και στο μέλλον του Ιπποδρόμου (καθώς η επόμενη φάση σε ο, τι αφορά στη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών είνα πιθανό να
«ακουμπήσει» και το ιπποδρομιακό στοίχημα, αλλά και λόγω της πιθανότητας απεργιακών κινητοποιήσεων προσεχώς από την πλευρά των πρακτόρων, στην περίπτωση που ανακύψει τελικά ζήτημα αναπροσαρμογής της προμήθειάς τους.)
«Ιπποδρομίες»

Διαβάστε σχετικά (κάντε κλικ στον τίτλο):
- Απόψεις: Ποιο «φλέγον» ζήτημα «καίει» το ιπποδρομιακό προϊόν;, της Πέμπτης 28 Μαΐου 2015

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»