Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Ανέφικτος ο φετινός στόχος αποκρατικοποιήσεων



Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων – Υπό παραίτηση και τα μέλη του

 

Ανέφικτη είναι πλέον η επίτευξη του στόχου του Μνημονίου για έσοδα 3 δισ. ευρώ από κρατικοποιήσεις φέτος, αφού μια σειρά από διαγωνισμούς που είχε προγραμματίσει να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως η πώληση των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΔΑΘ και η αξιοποίηση του Ελληνικού ακυρώθηκαν από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Επιπλέον, οι σχετικές διεργασίες αναμένεται να καθυστερήσουν περαιτέρω, καθώς η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, στην οποία συμμετέχουν σήμερα εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΔΣ  του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής, Ιωάννης Κουκιάδης, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της νέας κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο προτίθεται να πράξει και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Kωνσταντίνος Μητρόπουλος, προκειμένου να δώσει στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα τη δυνατότητα επιλογής και αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ταμείου απέδωσε την παραίτησή του σε προσωπικούς λόγους και υπενθύμισε ότι ο αρχικός στόχος της τρόικας «δεν μπορούσε να επιτευχθεί, ενώ επί τρεις μήνες όλες οι εργασίες είχαν ανασταλεί λόγω εκλογών».

Παράλληλα ο κύριος Κουκιάδης υποστήριξε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν και πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ σημαντικό ρόλο στις καθυστερήσεις έπαιξε και το νομικό ιδιοκτησιακό καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα.

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αυτά και… άλλα… είναι τα τελευταία «ανησυχητικά σημάδια» που προοιωνίζονται «θολό» το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου και για τα οποία θα αναφερθούμε σε άλλο δημοσίευμα προσεχώς…

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»