Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κύπρος:Φορολογούνται οι αγγλικές ιπποδρομίες

Φορολόγηση με βάση την κυπριακή νομοθεσία για τα στοιχήματα σε ιπποδρομίες εξωτερικού

Φορολόγηση των ιπποδρομιακών συναντήσεων που διεξάγονται στο εξωτερικό και παρέχονται για στοίχημα στην Κύπρο μέσω διαδικτύου, επιχειρεί η Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Πρόκειται για ιπποδρομιακές συναντήσεις που διεξάγονται στο εξωτερικό αλλά παρέχεται η δυνατότητα κατάθεσης στοιχήματος από παίκτες στην Κύπρο μέσω διαδικτύου.

Εντοπίζοντας αυτό το κενό η Επιτροπή Νομικών της Βουλής κατέθεσε πρόταση νόμου για φορολόγηση των εταιρειών που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες.

Θα φορολογείται ακριβώς όπως φορολογείται το στοίχημα για τις Κυπριακές Ιπποδρομίες, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωνάς Νικολάου. «Το στοίχημα αυτό θα φορολογείται 10 % επί των ακάθαρτων κερδών. Αυτό θα γίνει με την υποχρέωση που θα επιβληθεί στις εταιρείες να καταθέτουν τους λογαριασμούς τους που αφορούν τον τζίρο, και τα κέρδη που επιστράφηκαν στους πελάτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου.

Άμεση απαγόρευση του ηλεκτρονικού στοιχήματος για επίλυση όλων των προβλημάτων, προκρίνει το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Άριστος Δαμιανού. «Διαφάνηκε η αναγκαιότητα της ψήφισης το συντομότερο δυνατό, της βασικής νομοθεσίας για το στοίχημα, ώστε να εκλείψουν τα κακώς έχοντα και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν λόγω του παράνομου τζόγου», τόνισε ο κ. Δαμιανού.

Για καθυστέρηση στη ρύθμιση του θέματος κατήγγειλε την κυβέρνηση ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης. «Υπάρχει σκάνδαλο στον τρόπο φορολόγησης. Δυστυχώς είναι στον τζόγο χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά είναι στον τζόγο και η Κυβέρνηση», κατηγόρησε ο κ. Περδίκης.

Με βάση την ενημέρωση της Επιτροπής, το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην κατάθεση νομοσχεδίου για κοινή φορολόγηση του συλλογικού στοιχήματος και του Ιπποδρομιακού στοιχήματος, ώστε να μην υπάρξει δυσμενής διάκριση.

Πηγή:www.anti1.com

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»