Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας



Πρεμιέρα σήμερα για το μικτό πρόγραμμα με Ελληνικές και αλλοδαπές Ιπποδρομίες, σύμφωνα με τα δύο Δελτία Τύπου που εξέδωσε ο ΟΔΙΕ τις προηγούμενες ημέρες:

13/2/2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΟΔΙΕ ΑΕ ενημερώνει το φίλιππο κοινό ότι από την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 θα διεξάγει μεικτό πρόγραμμα ιπποδρομιών, που θα περιλαμβάνει ενδιάμεσα στο ελληνικό πρόγραμμα και αλλοδαπές ιπποδρομίες.

Όλα τα στοιχήματα θα διεξάγονται κανονικά, σύμφωνα με τον κανονισμό του Αμοιβαίου Στοιχήματος.

Η ανακοίνωση του οριστικού προγράμματος θα γίνεται με τον συνήθη τρόπο.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτώνται στο site του ΟΔΙΕ www.odie.gr.
 
Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. 

14/2/2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η  Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, που αρχίζει η εφαρμογή των μικτών ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις 13 Φεβρουαρίου 2012, θα συμπεριλάβει στο Ελληνικό Πρόγραμμα μία (1) ιπποδρομία από την Αγγλία. Συνεπώς ο αριθμός των ιπποδρομιών του Ελληνικού Προγράμματος της ερχόμενης Παρασκευής γίνεται δέκα (10).

Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. εκτιμά ότι η προσθήκη μιας ιπποδρομίας από την Αγγλία ή την Γαλλία κάθε Παρασκευή θα βελτιώσει το Ελληνικό Ιπποδρομιακό Πρόγραμμα τονώνοντας αντίστοιχα το ενδιαφέρον των Φιλίππων που αποτελεί και ένα από τους κυριότερους στόχους της διοίκησης.
 
Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

Η ανάμιξη Ελληνικών και αλλοδαπών ιπποδρομιών στο πρόγραμμα του ΟΔΙΕ επιχειρείται για πρώτη φορά και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προδικαστούν τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής αλλά ούτε και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αν προηγουμένως δεν δοκιμαστεί στην πράξη, προκειμένου να έχουμε στην διάθεσή μας τα αναλυτικά στοιχεία του τζίρου που θα πραγματοποιήσουν αυτές οι συγκεντρώσεις. Θα πρέπει να αποφευχθούν πάντως οι παλινωδίες, για να μην υποτιμηθεί το «νέο προϊόν» πριν καλά καλά εμφανιστεί... Η συγκεκριμένη αναφορά γίνεται λόγω του ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΟΔΙΕ μόλις πριν από τρεις ημέρες προαναγγελόταν η προσθήκη μίας ιπποδρομίας από την Αγγλία και τελικά στο μικτό πρόγραμμα εντάχθηκε μία Γαλλική στην θέση της...

Αυτό που φαίνεται ως πολύ πιθανό να συμβεί είναι να επέλθουν ορισμένες «ανακατατάξεις» στους τζίρους των ιπποδρομιακών παιχνιδιών, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιχνίδια που αποτελούνται από περισσότερα του ενός σκέλη και περιλαμβάνουν μικτές Ιπποδρομίες (σύνθετο, σύνθετο-δίδυμο, σύνθετο-forecast, όλα τα ΣΚΟΡ).

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία πάντως είναι πως στην περίπτωση που αποδειχτεί λανθασμένη η «απόπειρα» του ΟΔΙΕ να υπάρξει άμεση ανάδραση, καθώς πλέον δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χάσιμο χρόνου (και χρήματος βεβαίως). Με άλλα λόγια, στην περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο δεν αποδώσει τα αναμενόμενα τότε θα πρέπει να επανέλθουν γρήγορα τα πράγματα στην πρότερή τους κατάσταση (μικτές συγκεντρώσεις με αμιγή και συνεχόμενα προγράμματα).

Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε ως ένα πολύ πιθανό – και αρκετά σοβαρό – ζήτημα το οποίο μπορεί να ανακύψει είναι η πιθανότητα να σημειωθεί υπέρμετρη καθυστέρηση στην διεξαγωγή κάποιας (ή κάποιων) ιπποδρομίας που προπορεύεται ή έπεται κάποιας κούρσας του μικτού προγράμματος, κάτι που θα είχε φυσικά ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πολύ μεγάλη δυσκολία στον στοιχηματισμό, αφού κατά πάσα πιθανότητα ο «νεκρός χρόνος» μεταξύ δύο διαδοχικών μικτών ιπποδρομιών θα πρέπει λογικά να κυμαίνεται – υπό φυσιολογικές συνθήκες – μεταξύ 12,5 και 15 λεπτών περίπου (με δεδομένο ότι το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δύο διαδοχικών Ελληνικών ιπποδρομιών είναι σήμερα στα 25 λεπτά και των αλλοδαπών γύρω στα 30 λεπτά). Συνεπώς, είναι πιθανό να δημιουργηθούν ακόμα και αξεπέραστα προβλήματα στην ομαλή ροή του προγράμματος αν πάει κάτι στραβά (ειδικότερα όσο βρισκόμαστε πιο κοντά στην έναρξη της συγκέντρωσης).

Για το λόγο αυτό, η απόλυτα ενδεδειγμένη – κατά την δική μας άποψη – κίνηση είναι η μίξη μεταξύ Ελληνικών και αλλοδαπών ιπποδρομιών «στα άκρα», δηλαδή η τελευταία Ελληνική ιπποδρομία να συνδυάζεται με την πρώτη αλλοδαπή και αντίστροφα, παρακάμπτοντας έτσι με αυτό τον τρόπο σχεδόν πλήρως το παραπάνω «εμπόδιο».

Ένα ακόμα σημείο που χρήζει άμεσης διευκρίνισης από τον Οργανισμό, πριν από την διεξαγωγή του μικτού προγράμματος, είναι το τί πρόκειται να συμβεί σε περιπτώσεις τζακποτ. Η αναφορά του ΟΔΙΕ στο Δελτίο Τύπου της 13ης-02-2012 πως «…Όλα τα στοιχήματα θα διεξάγονται κανονικά, σύμφωνα με τον κανονισμό του Αμοιβαίου Στοιχήματος …» δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις, δείγμα αβλεψίας ή προχειρότητας σχεδιασμού του εγχειρήματος.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Μέχρι τώρα διεξαγόταν το παιχνίδι ΣΚΟΡ4 ξεχωριστά σε κάθε πρόγραμμα (ΣΚΟΡ4 στην Ελληνική συγκέντρωση, ΣΚΟΡ4 στις αλλοδαπές συγκεντρώσεις) και σε περιπτώσεις τζακποτ το ποσό μεταφερόταν στο αντίστοιχο παιχνίδι της επόμενης αμιγούς και ομοειδούς συγκέντρωσης (δηλαδή τα χρήματα από το τζακποτ κάθε παιχνιδιού των Ελληνικών ιπποδρομιών μεταφερόταν στο αντίστοιχο αμέσως επόμενο παιχνίδι των Ελληνικών ιπποδρομιών κοκ).

Από σήμερα λοιπόν, όπου ενδέχεται βάσιμα κάποια στιγμή να οριστεί παιχνίδι ΣΚΟΡ4 που εξετάζουμε στο παράδειγμά μας με μικτό πρόγραμμα (Ελληνικές και αλλοδαπές Ιπποδρομίες) αλλά και γενικότερα για όλα τα ιπποδρομιακά παιχνίδια στα οποία θα εμπλέκονται διαφορετικά προγράμματα, σε περίπτωση τζακποτ τι ακριβώς πρόκειται να ισχύσει; Πού θα μεταφερθούν τα χρήματα του τζακποτ, εφόσον για μία τέτοια περίπτωση δεν προβλέπεται τίποτα συγκεκριμένο στον Κανονισμό Αμοιβαίου Στοιχήματος;

Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται με ενδιαφέρον τα πρώτα συμπεράσματα για το νέο εγχείρημα του ΟΔΙΕ.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»