Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Κατά καιρούς ακούγεται η άποψη πως οι φίλιπποι είναι οι μοναδικοί αιμοδότες των ιπποδρομιών, πως είναι οι στυλοβάτες του αθλήματος και πως χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια ούτε προοπτική του σπορ. Αυτό είναι μεν σωστό, είναι όμως η μισή αλήθεια: Αυτό που πολλοί παραγνωρίζουν είναι το γεγονός πως ο κυριότερος αιμοδότης και ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες των ιπποδρομιών είναι η Ιδιοκτησία. Νομίζουμε πως είναι αυταπόδεικτο πως χωρίς ιδιοκτήτες δεν έχουμε άλογα, κι αν δεν έχουμε άλογα τότε δεν έχουμε κούρσες! Τόσο απλά!

Ο έτερος πυλώνας των ιπποδρομιών λοιπόν (εκτός των φιλίππων) κλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από «εσωτερικές τριβές» και αντιπαραθέσεις. Η άλλοτε κραταιά Ιδιοκτησία των παλαιών εποχών του Φαλήρου έχει παραχωρήσει τη θέση της σε μία διασπασμένη προ καιρού Ιδιοκτησία (ΕΛΣΙΙΠ, ΕΙΔΙΕ) που αδυνατεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Σε ο, τι αφορά στον ΕΛΣΙΙΠ, η δράση του και η λειτουργία του το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ατονήσει, καίτοι στο παρελθόν υπήρξε πολύ δραστήριος Σύνδεσμος, χωρίς μάλιστα να βρίσκει τότε συμπαραστάτες στις διεκδικήσεις του, πράγμα που έχει αλλάξει άρδην το τελευταίο διάστημα, αφού βλέπουμε πως όταν μία επαγγελματική τάξη ή ένας ιπποδρομιακός Φορέας αγωνίζεται επιτυγχάνει σχεδόν καθολική συσπείρωση γύρω του. Στον αντίποδα, η άλλοτε «κραταιά» ΕΙΔΙΕ αντιμετωπίζει έντονα «εσωτερικά προβλήματα» με απειλές για αποχωρήσεις, ανακοινώσεις και γενικότερα ένα αρνητικό κλίμα εσωστρέφειας που δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στο άθλημα.

Γενικότερα, η Ιδιοκτησία εδώ και πολύ καιρό δεν μπορεί να παίξει το ρόλο που της αρμόζει κι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αδυναμία επίτευξης μίνιμουμ συμφωνίας μεταξύ του συνόλου των μελών της ώστε με αρραγές εσωτερικό μέτωπο και σθεναρή προς τα έξω φωνή να μπορέσει να προβάλλει τις απόψεις της και να συνεισφέρει όσο μπορεί προς όφελος των μελών της φυσικά αλλά κυρίως και προς όφελος των ίδιων των ιπποδρομιών.

Η ιδέα για επανένωση της Ιδιοκτησίας υπό μία ισχυρή Ένωση θα πρέπει να «πέσει στο τραπέζι των συνομιλιών» και πάλι διότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε όταν βλέπουμε «στρατόπεδα» και «βεντέτες» εν μέσω ολέθριας κρίσης για το άθλημα των ιπποδρομιών. Θα πρέπει λοιπόν όλοι με σύνεση και κυρίως με αγάπη για τις ιπποδρομίες να βρουν την κοινή συνισταμένη ώστε η επόμενη ημέρα για τον Ελληνικό Ιππόδρομο να βρει την Ιδιοκτησία όπως πρέπει: έναν ισχυρό πυλώνα του ιπποδρομιακού στερεώματος.

Για να επανέλθουμε τώρα λίγο στα αγωνιστικά θέματα, ήδη από χθες ξεκίνησε το ιπποδρομιακό μήτινγκ στο Cheltenham και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή. Σήμερα και αύριο οι Έλληνες φίλιπποι θα έχουν την ευκαιρία να στοιχηματίσουν σε 4 ιπποδρομίες την κάθε ημέρα από την Αγγλία. Οι «Ιπποδρομίες» φιλοξενούν αποδόσεις στο γκανιάν από την Betfair και προτάσεις από την Timeform, ενώ θα «τολμήσουμε» να δώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας κάποιες προτάσεις για παιχνίδι, στην «πρεμιέρα» των Αγγλικών ιπποδρομιών στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ. Με την πάροδο του χρόνου φιλοδοξούμε να παρουσιάζουμε αναλυτικότερα τις προτάσεις μας, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που χρησιμοποιούμε και για τις Ελληνικές ιπποδρομίες. Τέλος, να σας ενημερώσουμε πως όσα videos από το φεστιβάλ του Cheltenham είναι διαθέσιμα, θα ενσωματωθούν στο video player των «Ιπποδρομιών» το συντομότερο δυνατό.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»