Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΠΑΠ, να ξεκινήσουν τα νέα παιχνίδια της εταιρείας, για τα οποία είχε προαναγγελθεί από το Νοέμβριο ότι θα ξεκινούσαν το Δεκέμβριο. Η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται στην καθυστέρηση της έγκρισής τους από το Υπουργείο Οικονομικών, που όμως πλέον, όπως αναφέρεται από τον ΟΠΑΠ, φαίνεται πως τελικά θα δοθεί. Την ίδια στιγμή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού σε όλα σχεδόν τα πρακτορεία. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, το υπουργείο καθυστέρησε την έγκριση των νέων παιχνιδιών, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν προσομοιάζουν με αυτά που θα παίζονται από τα VLT's, τα οποία και θα αδειοδοτήσει με το νέο νομοσχέδιο. Τα νέα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα είναι monitor games (ψηφιακές κυνοδρομίες, χτυπήματα πέναλτι, σκοποβολή μπαλονιών και ένα ακόμη που μένει να ανακοινωθεί) που θα παίζονται σε τερματικά αυτοεξυπηρέτησης. Τα παιχνίδια αναπτύσσει η Intralot στο πλαίσιο της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές έναντι πρόσθετης ετήσιας αμοιβής, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 8% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων. Αναλυτές εκτιμούν πως τα τέσσερα αρχικά παιχνίδια (υπάρχει πρόβλεψη και για την εισαγωγή σταδιακά ακόμη περισσότερων) θα αυξήσουν σταδιακά την προσέλευση και την παραμονή των παικτών στα πρακτορεία και θα φέρουν νέες πηγές εσόδων για τον Οργανισμό. Σύμφωνα τέλος με άλλη ανακοίνωση, την Τετάρτη 16-03-2011, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα για το 2010.
 
Ο Μάρτιος θα αποδειχθεί πολύ δύσκολος μήνας για τον ΟΔΙΕ με βάση τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Και αυτό για δύο λόγους:
 
1. Με τις νέες καινοτομίες που εισάγει ο ΟΠΑΠ και ειδικότερα λόγω της ένταξης των κυνοδρομιών στη γκάμα των προσφερόμενων παιχνιδιών του, ο ΟΔΙΕ εκτιμάται πως θα δεχθεί ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα ενώ πλέον ο κίνδυνος σημαντική μερίδα φιλίππων να στραφεί προς τις κυνοδρομίες (είδος στοιχήματος που προσομοιάζει με το ιπποδρομιακό) είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Ακόμα και αυτό να μη συμβεί, η «διάρκεια» στρέφεται πάντα εναντίον του παίκτη, με άλλα λόγια αν κάποιος στοιχημάτιζε μέχρι τώρα συγκεκριμένα ποσά στις ιπποδρομίες αυτά τα ποσά θα ελαττωθούν σίγουρα στο μέλλον, διότι πολύ απλά θα αναδιανεμηθεί η «στοιχηματική πίτα» με την είσοδο των νέων παιχνιδιών στην εγχώρια αγορά (και αργότερα βέβαια με την ψήφιση του νέου Νόμου και την έλευση των ανταγωνιστριών στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα).

2. Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 στα μέσα Μαρτίου (η δική μας εκτίμηση είναι πως οι δύο αυτές ενέργειες, δηλαδή η εγκαινίαση των νέων παιχνιδιών και η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων θα επιδιωχθεί να γίνει κάπου στις ίδιες ημερομηνίες). Ο ΟΔΙΕ είναι κι αυτός υποχρεωμένος με τη σειρά του να ανακοινώσει τα δικά του οικονομικά αποτελέσματα για το 2010 μέχρι το τέλος Μαρτίου με βάση τις οδηγίες που έδωσε το Οικονομικό Επιτελείο προς όλες τις ΔΕΚΟ εδώ και μήνες. Πέραν του «πλήγματος» λοιπόν που θα δεχθεί στα έσοδά του από τις κυνοδρομίες, ο ΟΔΙΕ θα ανακοινώσει σίγουρα ζημίες (οι οποίες για το πρώτο 9μηνο του έτους ξεπερνούσαν τα 21 εκατομμύρια €) γεγονός που θα πυροδοτήσει περαιτέρω εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού  Ιπποδρόμου. Με δεδομένο μάλιστα ότι επίκειται και η ψήφιση του νέου Νόμου που θα ρυθμίζει την αγορά των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα και ουσιαστικά δίνει τέλος στο μονοπωλιακό στοιχηματισμό, τα πράγματα φαίνονται να μην εξελίσσονται καθόλου καλά για τις Ελληνικές ιπποδρομίες.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο ΟΔΙΕ (για να μπούμε λίγο και σε κλίμα Τεσσαρακοστής) αναμένεται μέσα στο μήνα να «βαδίσει το δικό του Γολγοθά»…

… Το μόνο παρήγορο είναι πως πάντα μετά τη Σταύρωση υπάρχει η Ανάσταση!

            «Ναυτεμπορική»
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»