Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο Κύπελλο 25ης Μαρτίου

Την περασμένη Παρασκευή διεξήχθη το Κύπελλο 25ης Μαρτίου (ίπποι 3 ετών και άνω ΒΗΕ) στην απόσταση των 2.400 μέτρων. Έντεκα εκλεκτοί καθαρόαιμοι ίπποι διαγωνίστηκαν τελικά για τη νίκη και το έπαθλο. Νικητής αυτής της πολύ σπουδαίας αναμέτρησης αναδείχτηκε ο 5ετής ίππος ΜΑΝΤΖΑΜ που ανήκει στην ιδιοκτησία των Στάβλων Κωνσταντινουπόλεως και προπονείται από τον κύριο Χρ. Πέτρου. Ο ΜΑΝΤΖΑΜ ιππεύτηκε από τον αναβάτη Δρόσο και επιβλήθηκε των αντιπάλων του σημειώνοντας χρόνο 2’:30’’:60 σε κανονικό στίβο.
 Κύπελλο 25ης Μαρτίου 2011 (αρ. ιπ/μίας:134)

Από την πρώτη διέλευση του φωτο-φίνις
Ο νικητής ακολούθησε από νωρίς τους πρωτοπόρους, πλασαρίστηκε στο κάγκελο και πραγματοποίησε συνετή διαδρομή αναμονής, για να επιτεθεί με την είσοδο στην ευθεία όπου κατάφερε τελικά να επικρατήσει με διαφορά ½ μήκους του ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ ο οποίος οδήγησε την κούρσα από την αρχή και πάλεψε με τη σειρά του για την κατάκτηση της νίκης. Στην τρίτη θέση, 1 ¼ μήκη πίσω από τον ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ τερμάτισε ο ΜΕΛΩΔΟΣ ο οποίος πάντως είχε κάποιες μικρο-ατυχίες στη διαδρομή (ανέκοψε ελαφρά στο ύψος του 1ου φωτο-φίνις) αλλά κατάφερε να βρει καλή θέση στη διαδρομή και με δυνατό φίνις στην ευθεία ικανοποίησε απόλυτα. Ακολούθησαν στην άφιξη (½ μήκος πίσω του) ο ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ που είχε κι αυτός ατυχίες στα πρώτα μέτρα της διαδρομής (ανέκοψε έντονα στο κάγκελο) αλλά παρόλα αυτά πάλευε για μια υψηλή διάκριση μέχρι τέλους, ο ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ που τερμάτισε ¾ μήκους πιο πίσω ανέκοψε ελαφρά την ώρα που εξαπέλυε το τελικό του φίνις (στο ύψος των 150μ περίπου) και ο ΚΑΛΚΕΡΥ ο οποίος δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί στον ανώτερο βαθμό τους αντιπάλους τους, περιοριζόμενος 2 μήκη πίσω από τον ΠΕΡΙΦΗΤΗ. Στις υπόλοιπες θέσεις ακολούθησαν ο ΜΕΪΚ ΙΤ ΜΠΙΓΚ (που μας άρεσε πολύ το τρέξιμό του), ο ΘΩΡΑΞ ο οποίος απογοήτευσε και δε μας θύμισε τον γνωστό ισχυρό δρόμωνα που όλοι έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς, ο ΦΑΝΚΟ ο οποίος ούτε αυτός ικανοποίησε με την απόδοσή του και τέλος οι ΤΑΚΟΥΝΑΣ, ΧΑΝΣΟΜ ΤΟΝΥ οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε καταφανώς ανώτερο όμιλο ώστε η δική τους μέτρια εμφάνιση δε λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη.

Ο ΜΑΝΤΖΑΜ κατακτά τη νίκη προ του ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ
Ο ΜΑΝΤΖΑΜ με τη σημερινή του εξαιρετική εμφάνιση έπεισε πως αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ίππων της ηλικίας του ενώ απέδειξε για άλλη μία φορά πως «του πάνε τα μέτρα». Ο ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ, για τον οποίον πρέπει να τονίσουμε πως περιμέναμε να πραγματοποιήσει πρωταγωνιστική εμφάνιση σε αυτήν την ιπποδρομία, μας δικαίωσε  με την απόδοσή του σε πολύ μεγάλο βαθμό  και αξίζει να αναφέρουμε πως περιμένουμε ακόμα περισσότερα από αυτόν στο μέλλον. Ο ΜΕΛΩΔΟΣ δείχνει «ανανεωμένος» ώστε προσεχώς θα πρέπει να βρεθεί πολύ κοντά στη νίκη, ενώ οι δύο τρόφιμοι του προπονητή Χ. Θεοδωράκη (ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ, ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ) ασφαλώς βρίσκονται κι αυτοί στις «παραμονές νίκης». 

Κλείνοντας, θα πρέπει να σχολιάσουμε ιδιαίτερα θετικά το γεγονός πως η κούρσα του Κυπέλλου 25ης Μαρτίου ήταν από τις αρτιότερα συμπληρωμένες κύριες φετινές διαδρομές, μιας και είχαμε να δούμε αρκετό καιρό κύρια ιπποδρομία τόσο πολυπληθή και αμφίρροπη (κάτι που φάνηκε τόσο από το ιπποδρομιακό στοίχημα όσο και από το τελικό αποτέλεσμα της κούρσας) και ελπίζουμε και στο μέλλον να ζήσουμε ανάλογες εντυπωσιακές στιγμές στο Μαρκόπουλο! 

«Ιπποδρομίες»









Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»