Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο Κύπελλο Παναθηναίων

ΦΟΚΛΑΝΤ ΦΛΑΪΕΡ
Την Παρασκευή 12-03-2011 διεξήχθη η κούρσα του Κυπέλλου Παναθηναίων (ίπποι 3 ετών ΒΗΕ – απόσταση: 1.400 μέτρα). Ο μικρός αριθμός των συμμετοχών ατόνισε σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού εν πολλοίς ήταν σχεδόν αναμενόμενη η επικράτηση του αλλοδαπού ΦΟΚΛΑΝΤ ΦΛΑΪΕΡ (IRE), η οποία τελικά επιτεύχθηκε με πολύ εύκολο τρόπο. Ο νικητής, συνιδιοκτησίας Σ. Μαρμαρά και Αθ. Μαργαρίτη και προπόνησης Χρ. Θεοδωράκη ιππεύτηκε με υπομονή από τον αναβάτη Π. Κεράτσα ακολουθώντας από πολύ κοντά τους ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ και ΔΑΝΔΗ οι οποίοι συνεκάλπασαν στην πρωτοπορία με γλυκό τέμπο, περίμενε μέχρι τη στροφή και στην ευθεία ο αναβάτης του δε χρειάστηκε να κάνει ιδιαίτερα πράγματα για να ξεφύγει από εκείνο το σημείο πλέον των αντιπάλων του, κατακτώντας τη νίκη με διαφορά 7 ¼ μηκών (στο τέλος χαλάρωσε μάλιστα τις προσπάθειες του ο Κεράτσας) και σημειώνοντας χρόνο 1’:26’’:35.

Κύπελλο Παναθηναίων 2011 (αρ. ιπ/μίας: 107)
Ο ΜΠΛΑΝΚΟ που ακολουθούσε κι αυτός με τη σειρά κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων τρέχοντας λίγο ανοιχτά, στο ύψος των 800 μέτρων περίπου φάνηκε να «δυσκολεύεται» προς στιγμήν αφού έχασε για λίγο την επαφή του με τον όμιλο. Είχε όμως τις απαραίτητες δυνάμεις για να επανέλθει στο ίσωμα και με ωραίο φίνις κατέλαβε τη 2η θέση, 7 ¼ μήκη πίσω από τον επιβλητικό ΦΟΚΛΑΝΤ ΦΛΑΪΕΡ και προηγούμενος ο ίδιος με τη σειρά του με διαφορά 2 ¾ μηκών του ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ο οποίος μπόρεσε να κρατήσει απλώς τη θέση του 1 ¼ μήκη μπροστά από το ΔΑΝΔΗ που τον συναγωνίστηκε έντονα στην ευθεία. Τη δυσάρεση έκπληξη της διαδρομής αποτέλεσε ο ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ, ο οποίος ήταν αρνητικός εξαρχής, δυσφορούσε και δεν αναπτυσσόταν κανονικά ενώ έχασε την επαφή του με τον όμιλο από τα πρώτα μέτρα. Έτσι τέθηκε «εκτός κούρσας» από την εκκίνηση και τερμάτισε σε μεγάλη απόσταση από τους υπολοίπους (12 ½ μήκη πίσω από τον προτελευταίο της άφιξης ΔΑΝΔΗ), χωρίς μέχρι στιγμής τουλάχιστον να ανακοινωθεί κάποιο εύρημα παθολογικής φύσης.

Αυτό που μένει πάντως ως αίσθηση είναι πως ο ΦΟΚΛΑΝΤ ΦΛΑΪΕΡ ο οποίος έπεισε για τη δυναμικότητά του ήδη από το ντεμπούτο του, με αυτήν του την εμφάνιση εδραιώνει ουσιαστικά την υπεροχή του μεταξύ των τριετών στο Μαρκόπουλο και ασφαλώς «βάζει πλώρη» για ένα σερί επιτυχιών, αφού με τα σημερινά δεδομένα δύσκολα θα βρει  – σύντομα τουλάχιστον – αντίπαλο της ηλικίας του που να τον συναγωνιστεί έντονα!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»