Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011


Το «Win and You’ re In» program επεκτείνεται και στην Ιαπωνία

Σε μία προσπάθεια διεθνούς επέκτασης του Breeders’ Cup, το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές του πως στο πρόγραμμα που είναι γνωστό ως «Win and You’ re In» program (που αποτελείται από μία σειρά «προκριματικών» ιπποδρομιών για το Breeders’ Cup) θα συμπεριληφθεί από φέτος και η σπουδαία Ιαπωνική κούρσα Takarazuka Kinen.
Το Takarazuka Kinen που είναι ιπποδρομία Grade 1, διεξάγεται στο γρασίδι στην απόσταση των 2.200 μέτρων. Φέτος θα λάβει χώρα στις 26 Ιουνίου στο ιπποδρόμιο Hanshin Racecourse και ο νικητής του θα κερδίσει αυτόματα τη συμμετοχή του στο 2011 Breeders’ Cup Turf (με έπαθλο 3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) που θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου στο ιπποδρόμιο Churchill Downs. Μάλιστα ο νικητής του Takarazuka Kinen, εκτός του ότι θα έχει εξασφαλίσει τη δωρεάν εγγραφή του (η οποία κοστίζει 90 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ) θα λάβει επιπλέον 20 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ για τα έξοδα μεταφοράς του (για να λάβει πάντως αυτά τα προνόμια θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο 2011 Breeders’ Cup Turf μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, που αποτελεί καταληκτική ημερομηνία των προεγγραφών).
Το Takarazuka Kinen είναι η πρώτη Ιαπωνική ιπποδρομία που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Win and You’re In» program και είναι μέρος του σχεδίου των υπευθύνων του Breeders’ Cup να επεκτείνουν την παρουσία του στην Άπω Ανατολή (όπου οι ιπποδρομίες είναι πολύ δημοφιλές άθλημα και η «δεξαμενή των φιλίππων» αρκετά σημαντική).

2010 Breedrs' Cup Turf
 
Ως τμήμα της αμοιβαίας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA) ο φετινός νικητής του 2011 Breedres’ Cup Turf εξασφαλίζει αυτόματα τη συμμετοχή του στο 2011 Japan Cup (απόσταση: 2.400 μέτρα) που θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου στο ιπποδρόμιο Tokyo racecourse, ενώ προβλέπεται επιπλέον χρηματικό μπόνους που μπορεί να φτάσει και το ένα εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ σε περίπτωση που καταφέρει να τερματίσει ανάμεσα στους τρεις πρώτους της άφιξης στο φετινό Japan Cup  (θυμίζουμε πως το έπαθλο του Japan Cup ανέχρεται στα 5,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Στο Japan Cup κερδίζουν απευθείας συμμετοχή και οι νικητές των Arlington Million, King George VI and Queen Elizabeth Stakes, Prix de l’Arc de Triomphe, Grosser Preis von Baden και Irish Champion Stakes.
Να σημειώσουμε τέλος πως ιπποδρομίες του προγράμματος «Win and You’re In» program του προγράμματος Breeders' Cup Challenge races, εκτός των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας που προαναφέραμε πρόκειται επίσης να διεξαχθούν στην Αργεντινή, στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Κίνα και στην Ιρλανδία, ενώ το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το 2011 πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στο Μάρτιο.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»