Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας

Είχαμε καιρό να ασχοληθούμε με τις Επιτροπές Ελέγχου και τις αποφάσιες τους, γεγονός που καταγράφεται οπωσδήποτε στα θετικά τους. Θα πρέπει πάντως να δίνεται προσοχή, ειδικότερα στις κύριες διαδρομές οι οποίες συγκεντρώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των φιλίππων και προσελκύουν σημαντικό παιχνίδι, διότι ας μην ξεχνάμε πως με μία απόφαση των Ελλανοδικών «τα λεφτά αλλάζουν χέρια».
Στην κούρσα του Επάθλου Ήρας που διεξήχθη την Παρασκευή 18-02-2011 είχαμε την κατάθεση ένστασης εκ μέρους του προπονητή του ίππου ΑΜΑΡΑΜΑ κυρίου Μ. Ιωαννίδη κατά του ίππου ΚΑΡΜΙ αναφορικά με παρενόχληση που έλαβε χώρα στο ύψος των 200 μέτρων, παρενόχληση η οποία όντως συνέβη και σωστά έγινε δεκτή η ένσταση. Ως εκ τούτου, στην 4η θέση τοποθετήθηκε η ΑΜΑΡΑΜΑ και στην 5η θέση τοποθετήθηκε η ΚΑΡΜΙ, ενώ στην 6η θέση (πλησιέστατα στις δύο προαναφερθείσες) τερμάτισε η ΣΙΜΣΕΪΚ.
Στο δελτίο αποτελεσμάτων αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής (ακολουθεί απόσπασμα από το δελτίο αποτελεσμάτων της 5ης ιπποδρομίας της Παρασκευής 18-02-2011):


«…Στο ύψος των 300μ. περίπου ο ίππος ΚΑΡΜΙ κινήθηκε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΣΙΜΣΕΪΚ ο οποίος ανέκοψε και έχασε έδαφος. Για τα ανωτέρω τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων (4) ιπποδρομιακών ημερών η νέα αναβάτιδα Εύα που ίππευε τον ίππο ΚΑΡΜΙ. …»



Η διαφορά των δύο ίππων (ΚΑΡΜΙ και ΣΙΜΣΕΪΚ) στην άφιξη είναι μόλις οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου (πιο συγκεκριμένα η ΚΑΡΜΙ σημείωσε χρόνο 1’:55’’:97  και η ΣΙΜΣΕΪΚ 1’:56’’:05 αντίστοιχα), τερματίζοντας με διαφορά τραχήλου μεταξύ τους. Στο video που ακολουθεί σας εφιστούμε την προσοχή προκειμένου να εστιάσετε στο ύψος των 300 μέτρων, όπου η παρενόχληση που δέχεται η ΣΙΜΣΕΪΚ είναι κατά πολύ σοβαρότερη της έντασης που εξέτασαν και έκαναν δεκτή στη συνέχεια οι Ελλανοδίκες, και μάλιστα εμείς δεν είμαστε απολύτως σίγουροι αν έχει ανάμιξη στο συμβάν και η ΑΜΑΡΑΜΑ που καλπάζει μπροστά από τη ΣΙΜΣΕΪΚ, ώστε αν μη τι άλλο έπρεπε να είχε γίνει αυτεπάγγελτη εξέταση του γεγονότος και αλλαγή της σειράς άφιξης, τουλάχιστον σε ο, τι αφορά στην 5η θέση. Καθώς μάλιστα τιμωρήθηκε με τέσσερις ιπποδρομιακές η αναβάτιδα Εύα για το εν λόγω συμβάν, είναι πλέον αυταπόδεικτο πως παράλληλα με την τιμωρία της αναβάτιδας της ΚΑΡΜΙ έπρεπε να τοποθετηθεί ο ίππος  της (ΚΑΡΜΙ) πίσω από τη ΣΙΜΣΕΪΚ στην άφιξη. 




Πρέπει λοιπόν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί οι Ελλανοδίκες διότι ο χειρισμός της υπόθεσης δεν ήταν ο ενδεδειγμένος («είδαν» την παρενόχληση και «τιμωρούν» τον υπαίτιο αναβάτη, αλλά δεν αλλάζουν τη σειρά άφιξης, ως όφειλαν μετά την αποδοχή της ένστασης και την αλλαγή της σειράς άφιξης μεταξύ των ΑΜΑΡΑΜΑ και ΚΑΡΜΙ).


Στο παικτικό κομμάτι της Παρασκευής εκτιμούμε πως τα πήγαμε αρκετά καλά, με 4 νικητές (και 2 δεύτερους) στις 6 ιπποδρομίες του προγράμματος, ενώ στις «επιλογές της ημέρας» σημειώσαμε για άλλη μία φορά πολύ καλή παρουσία. Πιο συγκεκριμένα, υποδείξαμε με πρώτη τύχη τις ΤΖΟΝΕΛΑ (1,66 €), ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ (4,86 €), ΟΥΑΝ ΣΛΙΚ ΤΣΙΚ (1,54) και ΛΕΚΙΤΑ (1,70€), ενώ από αυτές τις επιλογές προέκυψαν και δύο σύνθετα, το 2ο σύνθετο (7,72 €) και το 5ο σύνθετο (2,25 €).
Στις «επιλογές της ημέρας», στην 3η ιπποδρομία του προγράμματος υποδείξαμε μεν και τους 4 ίππους που συνέθεσαν το τετραπλό, υποδείξαμε μεν τη νικήτρια ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ με πρώτη τύχη αλλά στις προτάσεις των παιχνιδιών δεν είχαμ συμπεριλάβει τη 2η τερματίσασα ΛΕΪΝΤΙ ΦΑΝΤΑΣΙ στο δίδυμο (την «υπολογίζαμε» για την 3η ή την 4η θέση στο παιχνίδι μας). Με άλλα λόγια, αν η ΦΕΝ ΣΠΙΡΙΤ (η οποία σημειωτέον είχε κάποιες ατυχίες στη διαδρομή) έμπαινε στο δίδυμο τότε θα «έγραφαν» όλοι οι συνδυασμοί μας. Στην 5η ιπποδρομία του προγράμματος πάντως «ήρθε η δικαίωση» μιας και πέρασαν σχεδόν όλα τα παιχνίδια μας! Πιο συγκεκριμένα, υποδείξαμε το 5ο δίδυμο και το 5ο forecast ΟΥΑΝ ΣΛΙΚ ΤΣΙΚ Χ ΑΛΚΥΟΝΗ (9,56 € και 9,98 € αντίστοιχα), το 5ο trio και το 5ο tricast με την ΜΑΓΚΙΟΡΑ (42,00 € και 43,41 € αντίστοιχα), το 5ο σύνθετο (2,25 €), το 5ο σύνθετο-δίδυμο και το 5ο σύνθετο-forecast (47,83 € και 110,49 € αντίστοιχα)!


Η εβδομάδα που έρχεται θέλει κάπως προσοχή μιας και ο στίβος έγινε και πάλι λασπώδης (δείτε και το σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Λασπώδης ο στίβος το Σάββατο»). Να θυμίσουμε πως ειδικά για αύριο Τρίτη 22-02-2011 οι Ελληνικές ιπποδρομίες θα ξεκινήσουν πρώτες στο πρόγραμμα του ΟΔΙΕ και ως εκ τούτου η ώρα έναρξής τους είναι η 15:00


Ραντεβού λοιπόν και πάλι αύριο με τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης και με όλα τα θέματα της τρέχουσας ιπποδρομιακής καθημερινότητας!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»