Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πως οδεύουμε προς νέα κρίση στον Ελληνικό Ιππόδρομο. Κι αυτό είναι εμφανές από διάφορες ενέργειες:
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε νέα απόφαση της Φιλίππου Ενώσεως με την οποία συστάθηκε τριμελής επιτροπή που σκοπό έχει να προβεί σε διαβούλευση με φορείς των ιπποδρομιακών τάξεων για τη διανομή των ποσοστών των επάθλων, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως η ΦΕΕ «επανέρχεται» στο θέμα αψηφώντας τη θέση της Πολιτείας (την υπόσχεση δηλαδή που πήραν οι προπονητές κατά την επίσκψή τους στο Υπουργείο Πολιτισμού). Ακόμα και η διατύπωση που κάνει λόγο για διαβούλευση «… με φορείς…» και όχι «… με όλους τους φορείς…» μας κάνει να διαισθανόμαστε πως από το διάλογο θα υπάρξουν «αποκλεισμοί» (ως «σχεδόν σίγουρο» εκτιμούμε τον ΕΛΣΙΙΠ).
Στον αντίποδα, η ΕΙΔΙΕ πρόκειται να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών της την ερχόμενη Τρίτη 01-03-2011 και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης βρίσκεται και το υπ’ αρ. 3 («Ποσοστά επάθλων που αναλογούν σε ιδιοκτήτες και άλλους κλάδους»), με βάση το οποίο φαίνεται κάποια «υπαναχώρηση» από τις θέσεις που είχε πάρει η ΕΙΔΙΕ μεσούσης της πρόσφατης κρίσης, αφού επανατοποθετεί στην ατζέντα το ζήτημα των ποσοστών που ανήκουν και στις άλλες ιπποδρομιακές τάξεις.


Η όλη κατάσταση μας προβληματίζει και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί αν παρ’ ελπίδα ληφθούν αποφάσεις που οδηγήσουν τις καταστάσεις στα άκρα. «Το σήριαλ» της αντιπαράθεσης της ΦΕΕ με τους επαγγελματίες του Μαρκόπουλου ίσως να έχει και άλλα επεισόδια τελικά…


Όσοι διαβάσετε σήμερα την πρόσκληση της ΕΙΔΙΕ για τη Γενική της Συνέλευση που δημοσιεύουμε, θα διαπιστώσετε πόσο καίρια και ουσιαστικά ήταν τα ερωτήματα που είχαμε αποστείλει προς τον κύριο Π. Δημητρίου προκειμένου να τα θέσει στον καλεσμένο της εκπομπής την περασμένη Κυριακή, τον κύριο Δ. Παρασκευόπουλο (πατήστε εδώ για να θυμηθείτε τα ερωτήματα που απέστειλαν οι «Ιπποδρομίες» στην τηλεοπτική εκπομπή του HIGH TV). Έστω κι έτσι πάντως, θα λάβουμε απαντήσεις σύντομα (την προσεχή Τρίτη) μέσα από το Δελτίο Τύπου που θα εκδώσει η ΕΙΔΙΕ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της.
Στο αγωνιστικό σκέλος τώρα, την Τρίτη που μας πέρασε ο καιρός… «έπαιξε τελικά το ρόλο του», δικαιώνοντας πλήρως τις εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών», που ανέφεραν πως ο ΘΩΡΑΞ «απειλείται… από τον καιρό» (τερμάτισε στη 2η θέση τελικά), όπως επίσης πως ο λασπώδης στίβος αναμενόταν να διαμορφώσει καθοριστικά την έκβαση κάποιων διαδρομών, κάτι που επαληθεύτηκε τελικά και είχε ως αποτέλεσμα τις υψηλές αποδόσεις στα παιχνίδια τύπου ΣΚΟΡ.
Στις 6 ιπποδρομίες του προγράμματος υποδείξαμε συνολικά 3 γκανιάν, τους ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ (4,50 €), ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ (2,24 €) και ΤΡΟΥΛΥ ΕΪΖΙΑ (1,85 €) ενώ στις υπόλοιπες κούρσες του προγράμματος οι επιλογές μας κατέλαβαν τη 2η θέση. Η απόδοσή μας δε μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και ασφαλώς πρέπει να εντείνουμε την προσοχή μας ώστε να επανέλθουμε στα κορυφαία επίπεδα στατιστικών των προηγούμενων ιπποδρομιακών αγωνιστικών.
Στις «επιλογές της ημέρας» πάντως τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα (κάτι που μας ενδιαφέρει βεβαίως ιδιαίτερα, διότι εμείς σε αυτές τις ιπποδρομίες προτείνουμε να στοιχηματίζετε και ως εκ τούτου αποτελούν για εμάς το «βαρόμετρο» της καθημερινής επιτυχίας των εκτιμήσεών μας). Στην 3η ιπποδρομία τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, αφού υποδείξαμε το 3ο δίδυμο και το 3ο forecast ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ Χ ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ (7,01 € και 12,56 € αντίστοιχα), ενώ στην 5η ιπποδρομία παρότι οι επιλογές μας ήταν όλες στην άφιξη «πέσαμε» πάνω στον «πυραυλοκίνητο» ΗΣΤΕΡΝ ΕΜΠΕΡΟΡ με αποτέλεσμα να «περιοριστούμε» μόνον στο 5ο trio (6,93 €)!
Στο πρόγραμμα του ΟΔΙΕ για την Παρασκευή 25-02-2011 υπάρχουν 7 Ελληνικές ιπποδρομίες, εκ των οποίων ξεχωρίζει η (αποδυναμωμένη, λόγω μικρού αριθμού συμμετεχόντων) ιπποδρομία του Κυπέλλου Απόλλωνος που θα διεξαχθεί στην απόσταση των 1.800 μέτρων. Με αυτήν (όπως και με τις υπόλοιπες διαδρομές της ημέρας) θα ασχοληθούμε εκτενώς αύριο.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»