Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (11-02-2011)

11 Φεβρουαρίου 2011

11/2/2011
H Επιτροπή Ιπποδρομιών εξέτασε τις με υπ΄αριθμ. Πρωτ. Εισερχομένων ΦΕΕ: 5775/26.11.2010, 5794/29.11.2010, 5861/30.11.2010, 5862/30.11.2010, 6260/20.12.2010,  6268/21.12.2010 και 6314/23.12.2010  αναφορές – καταγγελίες των κ.κ. Μάριου Χριστοφή, Μιχαήλ Ιωαννίδη, Κωνσταντίνου Θεοδωράκη, Μάριου Χριστοφή, Όμηρου Χατζηχρήστου, Μάριου Χριστοφή και Χρήστου Θεοδωράκη αντιστοίχως.

Οι έγγραφες αυτές αναφορές-καταγγελίες με το κατά περίπτωση περιεχόμενό  τους και συγκεκριμένα με την αναφορά υβριστικών εκφράσεων και περιγραφή υβριστικών συμπεριφορών , όπως υπεβλήθησαν στην Ε.Ι. αποτελούν ευθεία προσβολή του  θεσμού της ΦΕΕ, εκ του λόγου ότι απαξιώνουν τον χώρο της Ιπποδρομιακής Αθλητικής δραστηριότητος και αποτελούν, εφ΄όσον αληθεύουν αξιόποινες πράξεις, τιμωρούμενες από τον Ποινικό Κώδικα και τους κατά περίπτωση ειδικούς Ποινικούς Νόμους. Η Επιτροπή Ιπποδρομιών μη δυνάμενη εκ της ιδιότητός  της και των διαθεσίμων μέσων να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την κατά περίπτωση περιγραφόμενη συμπεριφορά, σε κάθε περίπτωση κρίνει αυτή την συμπεριφορά, ως στοιχειοθετούσα διά της υποβολής των αναφορών και μόνον, εκ μέρους των κατά περίπτωση αναφερόντων ενώπιον της Ε.Ι., συμπεριφορά απάδουσα σε παράγοντες της ιπποδρομιακής κοινότητας υπαγόμενους στους ορισμούς του Κ.Ι. και του Φίλιππου πνεύματος, αντιβαίνουσα στις απαγορεύσεις του άρθ. 4 § 2 του Ποινολογίου του Κώδικα Ιπποδρομιών.
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της ΦΕΕ, εν συνεχεία και σχετικά με τις ως άνω καταγγελίες , λαβούσα υπόψη :
- Τον Κώδικα Ιπποδρομιών, τις Γενικές Διατάξεις, τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα και τις διατάξεις αυτού περί  εξύβρισης (ΠΚ 361) και απειλής (ΠΚ 333) και την αντίληψη περί μέσης ηθικής και συναλλακτικών ηθών διαπιστώνει και κρίνει τα εξής :
Επειδή το κατά περίπτωση αναφερόμενο υβρεολόγιο και η κατά περίπτωση αναφερόμενη παραβατική/αξιόποινη συμπεριφορά αποτελούν παραβίαση των διατάξεων του άρθ. 4 § 2 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών και συγκεκριμένα προσβολή εκ μέρους προσώπων υπαγόμενων στους ορισμούς του Κ.Ι. κατά της ΦΕΕ , του Φιλίππου Πνεύματος και της Ε.Ι.
Η Επιτροπή ιπποδρομιών της ΦΕΕ ομόφωνα αποφασίζει  και  κρίνει ότι πράγματι συνεπληρώθησαν οι προϋποθέσεις για την στοιχειοθέτηση της παράβασης  από τον καλούμενο της  άρθ. 4 § 2  του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών, ήτοι της προσβολής εκ μέρους προπονητή και αναβάτη, υπό την έννοια ότι τοιούτες συμπεριφορές προσβάλλουν βάναυσα δια της επίδειξης υποτιμητικής συμπεριφοράς και πρόδηλης απαξιώσεως της Επιτροπής Ιπποδρομιών και κατά συνεπεία και του θεσμού της ΦΕΕ, όργανο της οποίας αποτελεί η Ε.Ι. και δύναται να επιβληθούν σε βάρος τους οι ποινές που με τις διατάξεις αυτές επισείονται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και δυνάμει του άρθ. 10 εδ. γ΄  ΚΙ σε συνδυασμό με το άρθρο 4 § 2 του Ποινολογίου του Κ.Ι. :
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της ΦΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Επιβάλλει αποκλεισμό εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών στους Μάριο Χριστοφή, Μιχαήλ Ιωαννίδη, Κωνσταντίνο Θεοδωράκη,  Όμηρο Χατζηχρήστο και Χρήστο Θεοδωράκη. Ο αποκλεισμός έχει την έννοια των διατάξεων του άρθ. 4 § 10 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών.

Γίνεται μνεία ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Ε.Ι.
Η ως άνω ποινή αναστέλλεται επί ένα (1) έτος με την ειδική αιτιολογία ότι το φαινόμενο της συρροής αναφορών με περιγραφή περιεχομένου υβριστικού, απειλητικού και εν γένει απάδοντος προς το Φίλιππο και Φίλαθλο πνεύμα στις (εξεταζόμενες ως ενιαία) εν λόγω περιπτώσεις , υπήρξε πρωτόγνωρο και κατά τούτο η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι οφείλει να εξεταστεί με σχετική επιείκεια, αρμόζουσα στο πρωτόγνωρο και πολυσχιδές της περιπτώσεως. Σε κάθε περίπτωση όμως τονίζει ότι παρόμοιες συμπεριφορές η εξέταση των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με το έργο της Ε.Ι., στο μέλλον θα τύχουν της αναλόγου αντιμετώπισης  κατά τα ισχύοντα στον Κ.Ι.,  μη φέρουσες πλέον το ελαφρυντικό του πρωτόγνωρου της περιπτώσεως.
Εναντίον της παρούσης αποφάσεως οι τιμωρηθέντες δύναται να ασκήσουν έφεση εντός τεσσάρων (4) ημερών ενώπιον του Δ.Σ. Της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ–K. KONTOΣ - Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»