Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Η απόφαση που πήρε ο ΟΔΙΕ να συμπληρώσει πρόγραμμα με δεκαέξι (!) Γαλλικές ιπποδρομίες αύριο (Δευτέρα 24-01-2011) προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει στη διεξαγωγή από 11 έως 14 το πολύ διαδρομών ημερησίως. Η απόφαση για να αυξηθεί ποσοτικά το στοιχηματικό μενού του Οργανισμού δε γνωρίζουμε με βάση ποια στοιχεία ελήφθη, το σίγουρο είναι πάντως πως δε θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και αυτό το στηρίζουμε με τα εξής επιχειρήματα:

- Το βασικό επιχείρημα είναι η γενικότερη κάμψη που παρατηρείται στους τζίρους των τυχερών παιχνιδιών, γεγονός που δείχνει πως ο κόσμος δε διαθέτει για στοιχηματισμό επιπλέον χρήματα πια και ως εκ τούτου το πιθανότερο σενάριο είναι να ανακυκλωθεί περίπου ο ίδιος στοιχηματικός όγκος σε περισσότερες ιπποδρομίες.

- Η επιλογή της Δευτέρας για την ένταξη 16 ιπποδρομιών είναι ατυχής δεδομένου ότι είναι εργάσιμη ημέρα και η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες εκείνη την ώρα εργάζεται (θυμίζουμε πως οι ιπποδρομίες θα ξεκινήσουν νωρίς το μεσημέρι). Μία τέτοια κίνηση ίσως είχε αποτέλεσμα αν γινόταν το Σαββατοκύριακο όπου όλοι διαθέτουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και όσοι στοιχηματίζουν (γενικά) παραμένουν στα πρακτορεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

- Η απουσία στοιχηματικής πλατφόρμας μέσω Διαδικτύου δε βοηθά τα αγωνιστικά προγράμματα μεγάλης έκτασης. Είναι διαφορετικό να μπορεί κάποιος μέσω του υπολογιστή του να μεταφέρεται (κατά βούληση) σε διαφορετικά ιπποδρόμια και να στοιχηματίζει στις ιπποδρομίες της αρεσκείας του και είναι εντελώς διαφορετικό να έχει μπροστά του ένα πλήθος ιπποδρομιών τεράστιας χρονικής διάρκειας, στο οποίο απαιτείται η φυσική του παρουσία στο χώρο διεξαγωγής του στοιχήματος επί μακρόν.

- Η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας της προβολής των ιπποδρομιών μέσω του Διαδικτύου, η οποία πιθανώς αποστέρησε από τον Οργανισμό μερικούς νέους φιλίππους (που ενδεχομένως είχε κερδίσει με αυτήν την προσπάθεια) και κάποια έσοδα (από όσους παρακολουθούσαν εξ αποστάσεως τις ιπποδρομίες και στοιχηματίζουν σε πρακτορεία τηλεφωνικά).

Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό δείχνει (για άλλη μία φορά) «κινήσεις πανικού» και έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού, δεδομένου ότι θεωρούμε την επιλογή ενός τόσο μεγάλου ιπποδρομιακού μενού περισσότερο ως «εισπρακτικό μέτρο» παρά ως προσφορά προς τους φιλίππους, για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω. Η λογική που επικρατεί είναι μάλλον προς την κατεύθυνση «έσοδα με κάθε τρόπο», κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τους φόβους μας για την πορεία των οικονομικών του ΟΔΙΕ. Για όσους μάλιστα διάβασαν και το σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…» αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα «σκουραίνουν επικίνδυνα» για τον Οργανισμό. Πάντως τα ψέματα τελειώνουν και σε δύο μήνες περίπου ο ΟΔΙΕ θα ανακοινώσει τα οικονομικά του αποτελέσματα, οπότε θα δρομολογηθούν πλέον όλες οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα. Εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι να σταματήσουν πλέον τα «πειράματα» και να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οι οποίες τελικά δεν ωφελούν κανέναν.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»