Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ)  


Ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα που αφορά στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) δημοσιεύθηκε πρόσφατα από την ιστοσελίδα real (http://www.real.gr/) με τίτλο: «Μια αγκαλιά για τα άλογα στο Κορωπί» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο). Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον ΕΣΠΙ και τη δράση του:
Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ) που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα (2006) έχει ως σκοπό του την προστασία των ιπποειδών από κακομεταχειρίσεις και βασανισμούς, τη φροντίδα τους και την ενημέρωση των πολιτών για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους. Τον Ιούνιο του 2008 μεταφέρθηκε στις καινούριες εγκαταστάσεις του στο Κορωπί, σε ένα χώρο που νοικιάστηκε για 10 χρόνια (ο χώρος στον οποίο εγκαταστάθηκε ήταν παλιοί ετοιμόρροποι στάβλοι, μαζί με ένα διπλανό χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων). Διαμορφώθηκαν χώροι με 10 εσωτερικούς στάβλους, 2 εξωτερικά πάντοκ, κατοικία σταβλίτη, αποθήκη, χώρο γραφείων για τις ανάγκες της γραμματείας, των εθελοντών και των επισκεπτών. Ο εξωτερικός χώρος περιφράχθηκε ώστε τα ζώα που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του να μένουν όλη την ημέρα εκεί έχοντας τροφή και νερό, ενώ στις μελλοντικές εργασίες προβλέπονται στέγαστρα για να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα ζώα που έχουν ανάγκη. Oι εγκαταστάσεις είναι ανοιχτές για το κοινό κάθε Κυριακή από τις 11πμ έως τις 2μμ (για  τις υπόλοιπες ημέρες προκειμένου για παιδιά, για σχολεία και για μεγάλους οι επισκέψεις μπορούν να γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως). Οι επισκέπτες του ΕΣΠΙ μπορούν να γνωρίσουν τα ζώα, να τα ταΐσουν ή ακόμα και να τα περιποιηθούν.
Τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ΕΣΠΙ είναι: 

- Η αλλαγή της Ελληνικής Νομοθεσίας σε ότι αφορά στα ιπποειδή τα οποία θεωρούνται με τα νυν ισχύοντα, ιδιοκτησία των αφεντικών τους και τους ανήκουν ανεξαρτήτως συμπεριφοράς και συνθηκών (αυτό δυσκολεύει πολύ τις ενέργειες του ΕΣΠΙ για την απομάκρυνση των ζώων από τους «κακούς» ιδιοκτήτες όταν κρίνεται απολύτως απαραίτητο και κινδυνεύει η ζωή τους). 
- Η προσπάθεια να εξασφαλιστεί οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία. 
- Η προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών για την οικονομική στήριξη του ΕΣΠΙ. 
- Οι επαφές με παρόμοιους Φορείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό την ανταλλαγή στοιχείων, εμπειρίας και τεχνογνωσίας (κάποιοι από αυτούς μάλιστα προσφέρουν σε ορισμένες περιπτώσεις και μια μικρή συμβολική οικονομική βοήθεια προς τον ΕΣΠΙ). 
- Διοργάνωση εκδηλώσεων, κυρίως κοινωνικής φύσεως, προς ενίσχυση των οικονομικών του Συλλόγου. 
- Οργάνωση ομάδας εθελοντών για τη στήριξη του ΕΣΠΙ.

Ο ΕΣΠΙ εξαρτάται πλήρως από την οικονομική ενίσχυση των μελών του, τις εγγραφές και συνδρομές τους, τις υιοθεσίες και αναδοχές και από τις δωρεές φίλων. Η προσπάθειά του Συλλόγου επικεντρώνεται στο να μπορέσει να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη του Κράτους και συγκεκριμένα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενίσχυση από ανάλογες Οργανώσεις του εξωτερικού.
Να προσθέσουμε πως ο Σύλλογος αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Απρίλιο του 2007, ενώ το Συμβούλιό του αποτελείται από εννέα τακτικά μέλη και δύο αναπληρωματικά και εκλέγεται κάθε δύο χρόνια. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 23ης Μαρτίου 2010 έχει ως εξής:

Αιμιλία Κυριακού - Πρόεδρος
 Νίκος Κουλοχέρης - Αντιπρόεδρος  
Τατιάνα Παπαμόσχου - Γενική Γραμματέας 
 Ρόζα Ρούσσου - Ταμίας
Κωστής Μεϊμαρίδης - Μέλος
 Deborah Nagley  -Mέλος 
Αλέξανδρος Μητσόπουλος  - Μέλος
 Γιάννης Βασιλείου - Μέλος 
Δήμος Κόκκινος - Μέλος 
Ασπασία Ράλλη - Αναπληρωματικό Μέλος

Για όποιον τέλος επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τον ΕΣΠΙ, σας παραθέτουμε μερικά χρήσιμα στοιχεία:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ
http://www.greekhorseprotection.gr/ 
Οδός Φιλιάτη 79 (κάθετος Ανδριανού)
Ταχ. Θυρίδα 6538, Λεωφ. ΝΑΤΟ, 19 400 Κορωπί
Γραμματεία:
210 60 22 359
Καταγγελίες: 6979 090 513
E-mail: greekhorseprotection@yahoo.gr
Αρ. Εγκρ. Πρωτοδικείου Αθηνών
2627/01.04.2007

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»